Lyskväll på altanen

Man tager vad man haver, sägs det ju.
Och i brist på hav och bryggor och annat sånt tjafs (anar man avundsjukan?:)), så laddade vi med ljus, lite godis och vin ute på altanen.
Och det var minst lika mysigt!! Och som ett plus så hade vi ju infravärmen som värmde gott! :)

Efter lite kortspel och mys med barnen så nattade vi de och fortsatte myset på altanen...fram med datorn, sen spelades det en massa gamla godingar...och vem kan säga att det är fel med lite hångel till Careless Whisper?! :)

Skämt åsido...en riktigt mysig kväll blev det, och vi gick nog inte in från altanen förrän kl var 00.30.





 

Rapport på vägen

Sitter på tåget på väg till Stockholm. Ett möte med min chef står på agendan. Om jag tar mig dit.
Mår som en hund...det svänger, kränger och guppar...och jag åker baklänges. Känns som att spyan åker hiss i halsen på mig...usch!!!
Brukar inte ha några problem med tåg, vette tusan vad det är det här gången.

Men men, det ska nog gå bra... just nu oroar jag mig mer för att hitta rätt på pendeltåget som ska frakta mig till Järfälla...Men det ska nog gå bra det med. Hoppas jag.

Kl är 08.20...och jag har hunnit med lite korrekturläsning...så nu ska jag nog ta och ringa en kollega...ring en vän...eller nåt...fasen vad trött jag är...
Är så avundsjuk på folk som kan sitta och sova på tåg...damen bredvid mig snarkar gott...mannen på andra sidan gången låter mobilen gå varm samtidigt som han knappar frenetiskt på datorn, avbryter för att rätta till sin fina kavaj och konstaterar (som jag gjort mången gång) att det är omöjligt att prata sig igenom hela samtalet utan att det bryts flera gånger.

Jaja...vi hörs senare.

Kram på er!

Söta djur

Vi har otroligt söta djur....för det mesta...
Idag har vi bara två söta katter...hunden tyckte att han luktade för gott, så han tog och rullade sig i lite skit...eller ganska mycket skit...människoskit...kalsonger, eller nåt liknande med bajs låg i en hög bredvid...
Humöret sjönk genast från lågt till lägre... på med kopplet, raska steg hemöver och tvångsduschning!

Nu luktar han gott igen...eller snart...när han har torkat så luktar han gott igen...

Nu ska mitt humör bara överleva en väldigt trött Neo och en väldigt ömmande nacke...sen så.

Varde regn

Och regnet det bara öser ner...
Men, vad gör väl det? Man får ju lite saker gjorda då iallafall. Jag har tvättat, strukit och bakat.
Det nybakta fick jag bjuda mamma, pappa och Isaac på.




Man kan ju inte låta bli att bli på lite myshumör när det är sånt här väder heller... så tänt var det här! :)





Och visst är han söt, min lille brorson...:)



Nu är familjen rastlös, så det blir nog en sväng till birsta för lite ljus-inköp...skaparglädjen är på hög nivå, synd bara att inte kunnandet och fantasin är detsamma! :)



Redo för en ny dag

Jag har nyss kommit in från en promenad med valpen. Neo väckte mig kl 7, och när klockan var 07.30 och han fortfarande inte hade somnat om (och Markus inte hade klivit upp) så masade jag mig ur sängen och drog på mig regnstället och begav mig ut för Atlas morgonkiss...
Regnet föll, som vanligt, men vad gör väl det?! Jag har ju införskaffat jättebra regnkläder! :)

Nu väntar jag bara på att Markus ska komma tillbaka från sin morgonpromenad, sen ska det ätas frukost...och vad resten av dagen har att erbjuda, det har jag inte en aning om...tvätt som tvättas och strykas finns ju iallafall, så görolös blir jag inte!

Ha en bra dag gott folk.

Några timmar senare...

Ja, nu är jag hemma...och det har gått några timmar sen jag skrev det förra inlägget (som dock inte publicerades förrän alldeles nyss).
Humöret är lite bättre...vi hämtade barnen, handlade...och medans Markus gjorde maten så gick jag och Atlas en långprommis...min andra promenad för dagen...nice...
Trots regnet så hade vi en trevlig promenad...det är underbart med hund...och han är ju så fin...min Atlas! :)




Nu har vi ätit en riktigt smaskig middag...han är så duktig...:)...och ett glas vin har oxå slunkit ner...mmm...lugnet sänker sig på rödbetsgatan...:)

Ha en toppenkväll alla nära kära och bekanta!

Show me the money

Istället för att vara på stan och träffa Markus på lunchen så sitter jag inne på mitt kontor och slö-surfar. Vädret inbjuder inte direkt till att bege sig ut och få en nypa frisk luft...himmel vad det öser ner! 

Jag känner mig helt apatisk...varför måste man jobba?? Det finns ju så mycket annat roligt att göra...faktiskt...trots detta pissväder...som jag tyvärr har vant mig vid...

Men på nåt sätt så känns det...ganska rogivande...eller nåt...jag tittar ut över hamnen, regnet öser ner, alla fåglar som för en liten stund sen invarderade kajen har nu sökt skydd undan regnet...

Det är mörkt ute, om man jämför med ljuset från det elaka ljusröret jag har ovanför huvudet... 

Gud vad jag längtar till kvällen!! Markus ska laga en god middag (och ja, den kommer att bestå av kyckling), jag ska få ta mig ett glas rött vin...OCH...det blir efterrätt! J Trots att jag numer, eller ännu en gång, försöker gå ner i vikt. Men man ska skynda långsamt, så ikväll unnar jag mig nåt gott. 

Hur fint vore det inte med en liten vinst på lotto?! På söndag förnyar jag våra lotto-rader igen...håll tummarna!!


Lördag, en fin lördag

Vaknade imorse av att det knackade på dörren...trodde jag iallafall. Jag väckte Markus, halvt skräckslagen, vem knackar på dörren kl 7 på morgonen??
Markus rusade upp, men kom tillbaka ganska snabbt igen och frågade; Du tror inte att det var valpen som dunkade svansen i golvet?!
Ooops...sorry! :)
Ja men då var vi ju vakna iallafall. :)

När Markus kom tillbaka från sin morgonpromenad/löpning, så klädde jag på mig och gick en sväng jag oxå. Men usch vad tungt det gick.
Nu har jag fått lite frukost i magen, en, eller rättare sagt två koppar kaffe och en bit mörk choklad....så nu mår jag prima.
Snart ska jag skjutsa Nova och Emma till kalas, och Neo ska jag dumpa hos Foffa en stund, för idag ska jag och Markus få åka en sväng med motorcykeln...en perfekt dag! :)

Hoppas att ni oxå får en bra dag, vi hörs!

Kram

Fantastiska bilder från ett fantastiskt bröllop

   



  



   




   





Det som göms i snö...

....kommer fram på bröllop...eller nåt sånt! :)

Jag snodde den här bilden av Maria...hoppas att det inte gjorde nåt :)...det är bara inte så ofta jag själv ser den...och hon lyckades ju med att få till ett bra kort på den...:)



*Kärlek*





 



Long time no see

Och det blir väl inte så mycket skrivet nu heller...
Men en snabb sammanfattning kan jag ju kosta på mig iallafall.

I helgen var det bröllop....ååååh så fint....bilder kommer inom kort!

Veckan rivstartade med inskolning på fritids för Nova och jag drog iväg till Mora....kom hem igår kväll...

Nu ska jag och Nova åka och träna med Atlas lite...en bättre uppdatering kommer ikväll!

Ha det så bra så länge!

Bröllopsdax

Idag är det dags för Therese och Mattias bröllop...och jag har massor att göra innan dess...
Så jag har inte tid att sitta här egentligen...barn ska duschas, barn ska kläs...misstänker att Nova vill ha lockar...har lovat pappa en blåbärspaj, min stora kropp ska tvagas...kläs och sminkas...eller rättare sagt ansiktet ska sminkas...hunden ska rasta...barn utfodras igen...svärmor ska sminkas...sen är det nog klart...

Dax för bröllop! :)

Update

Igår bjöd jag in oss på middag hos mamsen och pappsen, mycket uppskattat, tack så mycket!

Sen tecknade jag ett sponsoravtal med pappa/mamma, och följde med mamma in till stan på lite mer bingo...men turen från i tisdags var som bortblåst. Men det är ju roligt att dutta...

Idag har jag jobbat...jobbat...jobbat...solen har hånat mig från en i stort sett klarblå himmel. Så jag satte tjursidan till och gick en sväng på lunchen, druttade omkull mig på en bänk i hamnen (som vilken alkis som helst) och njöt av värmen. Hann även med att gå ut en sväng på eftermiddagsfikat. :) Och en glass blev det oxå...:))

Nu är maken ute och traskar tillsammans med Johan, 4 kids studsar i studsmattan och Atlas är helt slut efter lite hjärngympa...
Nu ser jag fram emot en tidig kväll i soffan med flera avsnitt av OTH. Imorgon är det fredag igen...:)))
Nu är man inne i lunken igen.

Plötsligt händer det! :)

Kovland, bilbingo, fika och Carola. Och äntligen!! Äntligen gånger 2!!!

Både jag och Carola drog in en vinst ikväll...fan vad vi tutade! :) Tyvärr inga storvinster, men man kan ju inte få allt, eller hur?!
450 kr tillsammans, och delar man det på 2 så får man 225 kronor var...och det räcker ju för att gå med vinst...fint som snus! :)

Men det hjälpte inte mot chocken...det är bara två gånger kvar!!! Fatta...nu är det verkligen snart höst...:(

Men nu glädjs vi åt vinsterna ikväll...det andra tar vi sen! :)

Viktigt med en bra avslutning

Igår var ju som bekant sista dagen på semestern...och Markus och barnen hade bestämt sig för att göra det bästa av den.
Men först var jag, Carola och barnen iväg en sväng till till skogen för att få hem lite mer blåbär, och det gick som smort, så nu har jag frysen full (ja det var väl en överdrift, men nästan) av bär, så framöver blir det blåbärspaj till pappsen. :)

Anyhow... Markus och barnen smusslade och hade sig, och till sist bar det av...Neo frågade om jag ville åka till Rockaberget, så en liten aning hade jag ju om vart vi skulle...:)
Men det var Norra Berget som var målet...och en utsiktsplats på memory lane (jag och Markus firade en bröllopsdag där) och som pricken över i:et så hade han ju fixat fika...och inte vilket fika som helst....




Vädret var kanon och allt vara bara helt perfekt....





Sen gick vi till lekparken så att barnen skulle få leka lite oxå...och det blev några fler kort på vägen dit och under tiden som jag tänkte att jag skulle dela med mig av....


    

   




Ja det var verkligen en bra avslutning på semestern...

Ispremiär

Japp, idag börjar allvaret.
Jag tog med mig sonen och for till Eon arena för att se när Timrå kickade igång sin träning på allvar...första ispasset. Och presentation av de nya spelarna.
Neo var chockad över att Johan Backlund saknades...men fann sig till ro ganska snart efter att jag talat om för honom att vi hade fått en ny målvakt.

Nu är det nedräkning på allvar....hösten kan bli bra trots allt! :)

Mammahjärtat

Jag har hela tiden fasat för skolåldern...barn kan vara så elaka och jag vet med mig att mina barn kommer att bli ledsna både en och två gånger under skoltiden.
Men jag känner mig ändå lite oförberedd...
Så när Markus berättade för mig att Nova vill tapetsera om sitt rum för att en kompis hade tyckt att hon hade löjliga tapeter, så blev jag lite ställd. Markus hade frågat henne om hon inte gillade sina tapeter, men jo, det gjorde hon...men kompisen tyckte ju att de var löjliga?!
Jag vet inte hur jag ska göra för att få henne att förstå att alla tycker olika, att alla inte behöver ha samma åsikt...
Jag förstår ju att det så klart kommer att komma en dag då hon vill byta bort sina prinsesstapeter, men jag vill inte att det sker redan...jag vill att hon ska få vara barn ett tag till. Hon har all tid i världen att bli stor...

Jag hoppas att Markus fick henne att förstå...iallafall för nu.

Resultatet :)

Ett litet smakprov av dagens skörd....kaffet puttrar och vaniljsåsen ska strax vispas... sen så! :)



                                    

Vem hade kunnat ana?!

Jag har aldrig sett mig själv som en fjällräv (fjällräv = en person som är rustad för vilket väder som helst och vandrar i skog och mark med ett leende på läpparna), men ack så fel jag hade!

Imorse packade jag och Carola in ungarna i bilen och begav oss ut i vildmarken...hallon skulle vi ha!! Naturen ville annorlunda!
Ett hallon fick jag i min medhavda tillbringare...så Carola drog iväg och hämtade bärplockare, och vips så blev det blåbär istället!
Barnen hoppade från tuva till tuva, Atlas for omkring som ett torrt skinn och alla njöt i fulla drag....sen....öppnade sig himlen och ner kom...ja precis, regn....som i stort sett varenda dag i övrigt denna sommar. Men faktiskt, det rörde mig inte ryggen...jag kände lugnet...jag njöt...Barnen tyckte att det var roligt och Atlas verkligen älskade det!

Men vi gick tillbaka till bilen och stoppade i oss lite fika, i spöregnet...


                            


När fikat var avklarat så avslutade vi för dagen och begav oss hemöver....om vädret tillåter så blir det nya tag imorgon!

RSS 2.0