Way to tired

Jag är hemma igen, men jag är helt knäckt...har en del att skriva om, men det får bli imorgon istället...nu hoppar jag i säng.

Godnatt.

Update

Mmm...nu är väskan packad igen, imorgon kl 06.55 kommer taxin och hämtar mig för en åktur ner till Midlanda. Därifrån åker jag till Arlanda, och sen vidare till Halmstad för ett besök hos min chef. Det ska bli riktigt roligt att få se hur de har det där nere, och att få träffa några arbetskollegor.
Efter att ha tillbringat eftermiddagen där, så hoppar jag på tåget kl 17.04 till Malmö. Sen checkar jag in på Hilton, bäddar ner mig i sängen med en påse godis och med tv-dosan i näven. Förhoppningsvis blir det en tidig kväll...sova sova sova sova....
På tisdag är det dags för lite utbildning på huvudkontoret i Malmö...4 timmar för att vara mer exakt.
Sen flyger jag hem under eftermiddagen, landar på Midlanda kl 18.15, blir hämtad av pappsen, för transport direkt till hockeyn! :)
Så senast tisdag kväll kommer nästa update.

Thats all folks!


Bland kaniner och prinsessor

Nu låter det antagligen som att jag har rökt på, men det har jag inte.
Har aldrig provat och kommer aldrig att göra... men man kan få lite udda upplevelser i det vardagliga livet oxå...:)
Nova och Neo´s dagiskompis Emma gästar oss för lite mat och lek, och så här fina är de just nu! :)



Jag är en hockeynörd...

...ja iallafall om man ska tro expressens webbtest.
Jag lyckades skrapa ihop 8 av 10 rätt.
Det jag hade svårt för var hur många sm-guld som Frölunda respektive Södertälje hade tagit, men i övrigt så lyckades jag ganska bra...
Maken gjorde oxå testet, han lyckades chansa sig till 3 rätt.

Jag är en hockeynörd, men det är jag stolt över! :)

Ja, jag tvivlade

Men jag är den första att erkänna att jag gjorde fel.

Linköping-TIK 4-5

När jag något sent kom hem till mamma och pappa för att se dagens match, så kom jag lagom till Linköpings första mål, och när jag lite senare fick informationen om att Pärssinen, Hedström, Lotvonen och Lehtonen saknades i laguppställningen, och att tre juniorer hade fått flygas ner till Linköping, ja då övervägde jag starkt att åka hem för att umgås med familjen istället.
Men förnuftet segrade, jag kan inte vara en så pass dålig supporter, att jag ger upp bara för att några stjärnor saknas.
 Under matchens gång svävade jag mellan hopp och förtvivlan många gånger, och lite ironiskt så skulle jag få skämmas lite ytterligare innan det var slut.
Varför? Jo, ett flertal gånger så svor jag över Dennis Pä´schon´s många odugliga ingrepp, och ett tag var det så illa att jag nästan tyckte att Moe skulle ha gjort det bättre.... Men tji fick jag, när Dennis mycket distinkt smällde in det avgörande 4-5 målet.
Han var i samma ögonblick förlåten alla sina synder. :)

Kanske inte Timrå´s bästa match, men vilken kämpar-anda! :)

Idag VAB...

...igen. Vilken period vi är inne i nu... jag tror inte att det går en vecka utan att det är vab någon dag. *suck*

Igår kväll hade Nova feber och klagade över huvudvärk...inatt vaknade hon och kräktes...huvudvärk och feber...
Så samvetet fick mig att stanna hemma... Markus drar ett tungt lass nog som det är nu med alla mina resor. Nova klagar fortfarande över huvudvärk, men ingen feber och inga kräkningar... så det vette tusan vad det här är för något... blir lite orolig över huvudvärken som inte vill ge med sig...

Men men, vi får avvakta och se vad som händer.

Brynäs-TIK 3-2

Helst vill jag inte ens kommentera, men jag gör det ändå.

Matchen började väl bra, ja jag måste ju säga det eftersom Timrå ledde med 2-0 efter ca 6 minuter, men spelet var inte bra... inte ens då.
Jag vet inte vad spelarna hade väntat sig, men finns det söndagsåkning inom hockey, så var det precis det de sysslade med.
Andra perioden spelade de i stort sett med en man mindre hela perioden, vilket då resulterade i att krafterna var helt slut i tredje...
Nä, den här matchen vill jag bara glömma...det var riktigt pinsamt stundtals...

I övrigt då... HV fortsätter att förlora, och jag misstänker att det snart kommer rubriker om fiasko där oxå om de inte vänder snart.
Frölunda-Modo... fint med oavgjort på full tid, och som pricken över i:et, så blev Modo utan extrapoängen.

Nä fy och usch... bryt ihop och kom igen, ny match imorgon!

Hemmets lugna vrå

Igår kom jag då hem, efter många om och men.
Mötet i onsdags lyckades jag komma en halvtimme sent till. Jag säger bara en sak; Lita varken på Eniros vägbeskrivning eller Hälsingeskogarna! De är lömska!!
Men efter 5 mil extra, så var jag iallafall på plats.
Efter mötet blev det lite lunch, och sen bar det av på sightseeing i Mora och Orsa. Mycket intressant måste jag säga. Fick även en liten rundtur i en av anläggningarna. Teknikens under...
Sen hade jag en avslappnad kväll på hotellrummet med två hockey-bilagor och en påse godis, lovely! :)

Igår morse tog jag och Bengt varsin bil till Sveg för en rundtur där, och jag måste bara säga; Vägen mellan Orsa och Sveg...WOW!!! Jag satt med ett leende på läpparna hela vägen!
Vägar som bjöd upp till hastigheter långt över tillåtet,  lövskog som exploderade av höstens alla färger på båda sidor, klarblå himmel och morgonsol...Helt underbart!! Gud vad lycklig jag kände mig! :)

Efter turen i Sveg, så sa vi hej då till varandra, och jag påbörjade resan hem igen. Planen var att köra vägen över Ytterhogdal och Ånge... Ni som har varit i Ytterhogdal vet att det bara finns en väg och en avfart.... men tro mig, det är fullt möjligt att köra fel ändå!! Skit...3 mil till i onödan. Men jag skyller på vägarbeten och telefonsamtal.

Hem kom jag iallafall...tidigare än Markus, så jag for och hämtade barnen och bjöd in oss på en kopp kaffe hos L-H och Sara..så det blev ju även lite mys med Isaac...:)

Borta bra men hemma bäst.

Livet på vägarna

Japp, nu har jag fått min bil inför resan till Mora imorgon...och risken finns att det kommer att gå undan! :)
Ser verkligen fram emot mina ca 70 mil i den här bilen! :)


Imorgon är en annan dag

Ja, visst fan är det så!
Dagen har rullat på i sakta mak, inga särskilt upphetsande moment, men hur många har ett upphetsande jobb?! :) Min första tanke är väl strippor.... Jaja, nu var det inte det jag hade tänkt skriva om iallafall! :)
Anyhow... morgondagen inbjuder väl inte heller till några spektakulära händelser, den enda hållpunkten imorgon är väl att min hyrbil levereras under eftermiddagen.
Onsdag morgon, kl 6, åker jag hemifrån, för att vara på plats i Mora kl 10, då mötet börjar. Sen väntar sightseeing under onsdag eftermiddag. Sen nattar jag på hotel Kung Gösta, för att fortsätta sightseeingen på torsdag, och någon gång under torsdagkvällen så parkerar jag åter på uppfarten här hemma.

Så, det var en liten snabbinfo om vad som händer för mig framöver. :)

På återseende!

Oh lala, jag vill ha dig

Japp, den låten fick avsluta en spännande kväll. Och vilket slut!
Vad pratar jag om? Jo, vad annars om inte kvällens drabbning mellan TIK-Frölunda?!

Idag var jag med från nedsläpp, och tur var väl det?! Första målet föll redan innan första minuten hade passerat. Och hoppet om en repris från i torsdags tändes. Nu blev det inte riktigt så, utan istället blev det en spännande match in i det sista.
Oavgjort efter full tid, och med endast 4 sekunder kvar avgjorde Mikko Lehtonen med ett skott som hette duga...
Jag är inte hundra nöjd, det hade känts aningen bättre om de hade tvålat dit Frölunda ordentligt, men men, man kan inte få allt. :)

Livet i en bubbla

Ja det känns verkligen så nu...jag känner mig som i ett vacuum. Livet rusar förbi i 300 km/h, och jag uppfattar inte hälften av det ens.
Jag vet inte vad jag gör av dagar, kvällar och helger längre.
Den här dagen har snart passerat utan att jag har en aning om vad jag har gjort med tiden.

Robban har varit här och hjälpt Markus med elen ute, så jag har väl i stort sett bara lagat mat, plockat fram och av fika, och servat ungarna.
Jättesnällt av Robert att komma och hjälpa till, annars hade vi nog haft ytterligare en mörk utomhus-vinter.

Ikväll är det dags att fira Oscar, som har fyllt fyra år. Efter det är det sängen som gäller, och sen är det dags för en ny arbetsvecka, med bland annat en tripp till Mora.

Höst

Idag är årets första riktigt fina höstdag. Men vad ska vi göra? Jo ränna i affärer. Det finns ju helt klart roligare saker att göra... gå på bröllop t.ex...:)
Men det blir nog bra det här. Förhoppningen är att jag innan dagen är slut, har lyckats göra det höstfint ute. Bort med alla gamla sommarblommor, och fram med underbar ljung.

Så, nu ska jag ta och ta tag i dagen, jag har ju fått en underbart skön sovmorgon idag!

Innan jag stänger ner...


Inlandsisen smälter...

... och klimatet på jobbet blir varmare för varje dag som går.
Det kan bli ganska behagligt framöver...:)

Like a child

Idag har jag varit så gruvligt j*vla trött hela dagen... har inte gjort annat än att längta till kvällen då det är dags att låta huvudet sjunka ner i min mjuka kudde, lägga täcket mellan benen, rulla över på vänster sida och bara somna lika snabbt som bara barn(och Markus) kan.
Men innan det var dags för det, så har jag hunnit med att luncha med Åsa. Det blev en smarrig kycklingpaj på Charm. Trevligt att få sitta och surra lite, det är alltför sällan som vi ses. Det får bli bättring på det...borde bli smidigare snart, Bv hamnar ju snart i hamnen, så då blir det lite lättare till att ses.

Jag slutade tidigare idag, så att jag kunde hämta barnen och vara tillbaka i stan lagoms tills Markus slutade jobba.
Vi mötte upp honom på esplanaden, och sen gick vi alla till Ming för att få lite china-mat i magen innan vi for ut till nordanby för att gratulera svärmor på födelsedagen.
Igår kväll när jag hade kommit hem från hockeyn så gjorde jag en sockerkaka för att komplettera receptet som hon skulle få. Hon är mitt största sockerkake-fan! :) Och nu kan hon göra den lika bra själv! :)

Nu är vi iallafall äntligen hemma, jag har hällt upp ett glas vin och nu sitter vi i soffan och ska se på film...
Låga odds på att jag sover inom en halvtimme...:)

Godnatt!

I´m back

Men fasen vad slut jag är.
Natten till idag sov jag inte många minuter, det var alldeles för många tankar som snurrade i skallen.
Klockan ringde 06.15, och då klev jag upp med en ljudlig suck...hur skulle jag orka med dagen!?
Sen satt vi i möte från kl 8 och fram till kl 14 lite drygt. Då var det bara att packa sig in i bilen och påbörja den 5 timmar långa resan hem.
Hemma väntade elitseriepremiären mot HV, men trots att H-E gjorde sitt bästa för att jag skulle hinna hem i tid, så missade jag de 13 första minutrarna på matchen, och de 5 (?!) första målen... Jag tror inte att jag behöver tala om att jag svor så att tungan blev svart, över de anledningar som fanns till att jag var sen...
Men men...
Eftersom jag var sen, så parkerade jag bilen mitt i smeten...och eftersom jag är så vansinnigt trött efter denna otroligt långa dag, så avvek jag tidigare för att slippa bli ännu senare hem...
Vilket då resulterade i att jag missade ytterligare 2 mål....
Nä usch, inget bra humör just nu, så utförligare inlägg kommer senare.

Go´natt.

I´m leaving

Japp, idag bär det av mot Örebro.
Middag med socialiserande ikväll, och imorgon väntar möte. Och går allt som planerat, så avslutas möte kl 14, och då bär det av hemåt i en rasande fart, och förhoppningsvis hinner jag in på Eon arena lagom till nedsläpp.:)

Uppdaterar ikväll om jag får chansen.
Ha en bra dag så länge!

Inget att vara stolt över

Men, vad gör man inte!?
Nu har jag varit och hämtat min nya matchtröja...den är inte snygg, inte för fem öre, men för att slippa höra hela säsongen att jag har fel färg på tröjan, så finns den nu i min ägo.

Döm själva.


Praktik i tidig ålder

Idag var det alltså vab för min del, eftersom jag har en mer tolerant arbetsgivare än vad maken har. Går inte in mer på det, blir bara förbannad när jag tänker på det.
Men eftersom jag hade ett möte inbokat, för att lägga grunden inför mötet i Örebro på torsdag, så tog jag med mig Nova in på jobbet. Neo lämnade jag hos mamma som är ledig idag. Tack mamma, det underlättade!
Och kanske har Nova en framtid inom kontorsarbete även hon?! :)



Hon var jätteduktig under tiden som mötet varade. Även Neo infann sig innan det var dags att bege sig hemöver.
Så, det löser sig, sa kärringen som sket i vasken.

*gäsp*

5 första minuterna var jag livrädd... hjälp, Frölunda ser grymma ut... sen hände nåt... storhetsvansinnet satte sig som en propp i strupen och de ser ut som förvirrade höns.
Just nu står det 5-2, och är det HV som är helt överlägsna eller är bara Frölunda helt off?!
Men jag kan ändå inte låta bli att förundras över farten på isen...och jag kan inte låta bli att tvivla lite... kommer Timrå verkligen ha något att sätta emot nåt av de här lagen? Elitserielagen överhuvudtaget... Känslan är inte den bästa, jag hoppas bara att de överbevisar mig på torsdag. MEN, det känns inge bra att ställas mot HV i första matchen... men det vette tusan vilket lag man skulle ha önskat istället...
Nä usch, nu är jag pessimistisk... jag har egentligen större tillförlit... jag får ta det här resonemanget en annan dag istället.

Och nu har det blivit 6-2...det svänger fort i hockey, men nu svänger det bara åt ett håll...


Snart smäller det

Vilken dag det har varit idag.
Massor att göra, avtal hit och dit, bokning av hyrbil, bokning av hotel, flyg och taxi hit och dit.
Men det är skönt när det rör på sig, man känner liksom att man lever när huvudvärken börjar infinna sig. :)

Väl hemma så konstaterade vi att Nova har feber, så imorgon blir det VAB för min del. En kort sväng in på jobbet bara för ett möte, Nova får hänga med, det tycker hon nog är roligt. Ja förutsatt att hon inte är helt däckad.

Men nu... nu är det snart dags att slå på tv:n och avnjuta årets första elitseriematch; HV71-Frölunda. Ska bli riktigt intressant att se!! Hur pass bra blir Frölunda i år? Vad har HV att ställa upp med?
Förutsättningarna för en bra match finns helt klart! :)

Ha en trevlig kväll!

Bergeforsens, ja kanske Sundsvalls...

...mest patetiske person är utsedd, och det är undertecknad.
Vet ni vad jag gör just nu?! Nä, det vet ni självklart inte, och det vette tusan om jag borde berätta det heller.
Men men, love me or hate me. :)
Barnen är nerbäddade och M har traskat iväg på ett möte, och jag, jag har sjunkit ner i soffan under filten...godispåsen står fint lutad mot kuddarna bredvid mig, Ensam mamma söker visas på tv:n och jag sitter och spelar barnspel på datorn! :S

Tragisk, men faktiskt, jag är lika biten som Nova av det här spelet där man klär på dockor olika kläder och sminkar på olika sätt. Hahaha....
Tänk om det hade funnits när jag var liten! :D

Nä, nu tänker jag inte äga er mer tid, ha en trevlig kväll!

Konstpaus

Nu har J & C varit här och samlat in sina barn, och det innebar att mina barn helt dog av... de hamnade i soffan helt paralyserade. Det är konstigt det där... varför kan de inte leka utan kompisar?!
I och för sig, det kan ju vara bra med paus med lugn och ro oxå...de ska nämligen snart iväg med momma och foffa, det vankas bio; Kung Fu Panda.
Så medans de är och roar sig, så ska jag och Markus ut en sväng med motorcykeln igen. Ingen höjdardag för det, men man måste ju passa på...

Grå dag på er....

Gourmet-kock

Ja, jag tror nästan att jag tänker utnämna mig själv till det... antingen det, eller så får Maja utnämnelsen en-vardagsmat-kocks-bästa-gäst. :)
Förra gången hon var här, så gjorde jag makaroner och korv till lunch, och det var det bäääästa hon någonsin hade ätit. Igår hade jag gjort en pasta och köttfärsgratäng, och det var enligt henne sååååå himla gott! :)

Det är bara att suga åt sig, det är inte ofta man får beröm för att man gör som man ska! :)

Årets mest tacksamma matgäst, ja det blir utan tvekan Maja! :)

Slut som hemmafru

Nu återstår bara att ännu en gång konstatera, att jag inte är gjord för hemma-arbete. Eller handlar det egentligen bara om att jag gör det för sällan?! Om jag gjorde det oftare, så skulle det kanske inte vara lika jobbigt?!
Tvättning, strykning, gräsklippning, matlagning, vattning av blommor och 4-barnsmamma... det kostar att ligga på topp! :) Och då ska det påpekas att barnen knappt har gjort nåt väsen av sig överhuvudtaget. Jaja, jag mutade dom med godis, men ändå! :)

Nu ser jag fram emot att få gå och lägga mig och få en god natts sömn... men först ska filmen avverkas, och sen återstår det att se när tjejerna somnar... de brukar gilla att ligga och fnittra lite först.... Och det kommer man ju ihåg, det var ju det bästa med hela övernattningen hos kompisar, att få ligga och prata innan man skulle somna...:)
Ha en fortsatt bra kväll!

Upp och hoppa

Idag känner jag mig full av energi.
Natten har varit bra, och Neo sov till halv åtta iallafall. Men jag och Nova tog sovmorgon och sov till strax före nio.
Jag har hunnit stryka två maskiner tvätt, hängt en och startat ytterligare en. Nu ska jag snart ta itu med blommorna, för det är ju trots allt ganska trevligt med levande blommor, och som alla vet, så behöver de vatten för att överleva. :)

Idag kommer Maja och Oscar hit och ska vara med oss tills imorgon. Det ska bli roligt, barnen längtar som bara den efter att de ska komma.
Men jag har en del att uträtta innan dess, så nu ska jag sätta fart!

Ha en bra dag så länge!


Kvällen till ända

En konstig dag är på väg mot sitt slut.
Som kompensation för uteblivet nöje i Övik, så bjöd vi in oss till Oxsta på lite fika. Och det var verkligen på tiden, det var alldeles för länge sen.
Några timmar senare så tackade vi för oss, alla nöjda och glada.
Nu skulle jag vilja sova resten av helgen, men jag misstänker att övriga medlemmar i familjen har både och två protester mot det, så det är nog givakt kl 06.30 som gäller....

Go´natt!


Snopet värre

Idag är det planeringsdag på dagis, så både jag och Markus har tagit ledigt för att passa på att åka till Övik och roa oss på Paradisbadet.
Vaknade 07.20 imorse och konstaterade att vi var sena. Upp och påbörjade packningen.
Ett bakslag uppenbarade sig för mig vid toabesöket...jag blev nämligen kvar där tills vi skulle åka... U know that burning sensation....
Vilken rolig mamma jag skulle vara då om jag ställde in resan.... så jag tänkte; äh vi åker ändå...
Packade in alltihop och allihopa i bilen, men redan när vi svängde ut från uppfarten så kände jag att det inte skulle funka att sitta i bilen de timmar som resan skulle ta.
Så efter ett snack med barnen så bestämde vi oss för att åka till badhuset i timrå istället....och där inväntade jag samtalet från vårdcentralen.
Kl 13.40 fick jag en tid hos läkaren, så nu har jag några härliga piller i min ägo, och genast är humöret mycket bättre! :)

Nu ska det lagas middag....ha det så bra så länge.

Dagens ros...

... eller rättare sagt; tisdagens ros, går till Markus.

Motivering: För att på ett underbart omtänksamt sätt göra min tågresa dagen efter mycket trevligare. När han kom hem hade han nämligen handlat med sig en tidning och godis.
Vilken kille! :)



Giv mig styrka!

Dagen igår var minst sagt intensiv.
Jag klev upp kl 04.30, åkte hemifrån 05.30. Parkerade inne på jobbet, promenerade bort till tågstationen och konstaterade att jag var ute i god tid.
Så jag tog plats på en av bänkarna och roade mig med att iaktta (eller glo på, som markus skulle ha sagt) folk. Mycket intressant.
Något försenade så kom vi inramlandes på mötet ca 10.15....och vad händer när man kommer sent till ett möte? Jo, alla, precis varenda kotte, vänder sig ju om för att beskåda vilka det är som är så sena... jag kände mig inte alltför bekväm med att ha 48 stycken som granskade mig uppifrån och ner, en hel evighet kändes det dessutom som.

Dagen löpte på ganska bra....det orerades fram till kl 12.30. Då blev det lunch i 40 minuter. De bjöd på nån macka av nåt slag, gott, men inte alls vad min mage behövde. Kött och pärer hade varit bättre. Men men... sen fortsatte det att oreras fram till kl 18.15, då var det dags för middag... visserligen kött och pärer....men det var sötpotatis stekt i kanel och nåt mer... och kött som var rått...jaja, jag vet, det ska vara så, men jag kan bara inte äta det. Jag provade, av ren och skär överlevnadsinstinkt, men nä, jag fick spotta ut i en servett...

Dagens händelse får iallafall bli min vinst. Det var en tävling under dagen med fem frågor, och som utslagsfråga skulle man gissa hur många gem det var i en burk.
Av ca 50 personer, så var jag den som hade alla rätt på frågorna, och gissade bäst på antalet gem. Jag gissade på 157, och det var 152 st.
Så jag fick gå fram och ta emot vinsten, ett noblecard. Så nu ska jag försöka välja vad jag vill ha.

Tåget hem avgick kl 20, och 23.23 stannade det på tågstationen i sundsvall.
Imorse var jag mör....mörare än köttbiten igår....

JAAAAAA!!

Fan vad underbart!!

Hockey-premiären på torsdag har varit hotad länge och i omgångar, men nu är det så gott som klart; jag hinner hem, förmodligen precis lagom till nedsläpp!

Igår lade jag lite fint ut min rävsvans och frågade om det inte var möjligt att bli klara i Örebro till kl 14, eftersom jag av personliga skäl gärna ville vara hemma till kl 19.

På frågan vad skälet var, så svarade jag; Det är elitserie-premiär för timrå då!

-" Nä, allvarligt, säg..."

Han trodde mig inte!! :)

Så jag sa ännu en gång; Det är elitserie-premiär för timrå då!

"-Allvarligt?"

JAAAAAAA!! Hahaha :) 

Han såg lite smått chockad ut faktiskt. :)

När ska folk vänja sig vid att jag är hockeyfantast, trots att jag är tjej!? :)


Restaurang Tallnäsvägen

Japp, där blev det mat idag.
M hade övertid inplanerad på jobbet, och eftersom jag av någon konstig anledning har blivit lite glömsk på sistone, så hade jag ju helt missat det, och i rena rama chocken över det, så glömde jag att lägga fram nåt till middag. Så vad gör man?! Jo, man ringer mamsen och bjuder in sig själv på middag. :)
Och inte nog med det, så slapp jag hämtningen på dagis oxå...hon hämtade barnen så det var bara för mig att infinna mig på tallnäsvägen och sätta mig till bords...Lovely!!

Tack mamma för allt idag! :)

Imorgon mister jag oskulden

Jag vet att ni inte tror mig... men så är det!!

06,13 imorgon bitti sker det... det som jag aldrig har gjort i hela mitt liv...jag ska erkänna att jag är lite nervös...  Men jag är ju inte den första tjejen, så jag ska nog klara det jag också.

06,13...och runt 09,30 imorgon så är jag ingen oskuld längre, då har jag åkt tåg för första gången i hela mitt liv.

Destination Stockholm. Möte står på agendan, med avslutande middag, och sen tåget hem igen. Ankomst i Sundsvall 23,24.

Det blir en lång dag imorgon....


Socialisation

Säger man så? Jag var i alla fall väldigt social igår...

Efter jobbet träffade jag Fränna för en liten matbit och en massa skvaller. Vi intog plats på Charm och åt en mindre god köttfärspaj, men men, man kan inte lyckas varje gång. :)
Vi hade i alla fall en trevlig pratstund, och ett stort grattis gumman till ditt nya jobb!! :)

Efter min date med Fränna, så vände jag kosan hemöver och hämtade upp familjen, för ett besök hos kusin vitamin var inbokat. M släppte av mig och barnen, och sen for han och J iväg och speglade sig.

Carola hade gjort en jättegod äppelpaj, trots det lilla brända...:) Men det skyllde hon på Johan...:)

Magnus, en annan av mina kusiner dök också upp, så det blev en liten släktträff i C & J´s kök. Mycket trevligt. 

När vi sent omsider kom hem, så kände jag mig mycket nöjd med dagen. Ett besök hos frissan var avklarat, och jag hade lyckats träffa två goda vänner... 


Skamligt

Matchen igår... ja jag vet inte vad jag ska säga...annat än bedrövligt.
Visst fanns det några fler juniorer än vanligt, men det vette fasen om det är någon ursäkt... Lundström i Sundsvalls mål storspelade visserligen, men nåt mål borde de ju kunnat ha fått till.
Nä, det var så pass bedrövligt att skåda, så vi avvek faktiskt före matchens slut.
Jag hade under kvällens gång fått utstå diverse påtryckningar om att slå följe med brorsan, Magnus och Monika (de två sistnämnda är två av mina kusiner) till O´Learys i Timrå. Nu var jag nog inte så himla svårövertalad, och pappas lilla ekonomiska bidrag var spiken i kistan, jag hängde med.
Och jag hade en riktigt trevlig kväll! Träffade en kille som jag har hatat i två säsonger...han har nämligen platsen snett bakom mig på hockeyn, och han lever rövare, skriker och har sig, och det är aldrig något som är bra, timrå är bara skit.... Så nu tog jag chansen att ta mig ett snack med honom.
Han var väldigt trevlig, så jag måste nog ändra uppfattning om honom...och han har lovat att han ska försöka skärpa sig i år...hahaha....
Jag hotade med att dra honom i skägget nästa gång han går an på det där viset... det ska bli spännande att se hur det här artar sig...hahahaha....

Det blev en ganska tidig kväll, jag passade på att åka med M hem när han kom från stan, jag tror att klockan var runt 23-23.30.
Sen njöt jag av en natts ostörd sömn....ljuvligt.
Men trots det, så är jag så vansinnigt trött ikväll... så jag lär nog inte vara vaken många minuter till....

Godnatt!

Dagens utflykt

Vi packade som sagt var väskan och drog iväg. Vädret var strålande, men det var kyligt i luften. Men vi hade klätt på oss bra, så vi frös inte.
Efter många om och men så hamnade vi ute i Galtström. Väl där så blev det fika, kaffe och macka. M passade på att dela med sig av matsäcken till svan-paret som kom simmandes.
Vi hade en mysig timme där vid  vattnet, men sen vände vi in mot stan igen...lunch på McD var nästa anhalt. Sen var vi nöjda (eller rättare sagt; jag var nöjd, M blir aldrig nöjd) så vi tog svängen om Solvallen i hopp om lite kaffe på maten, men där fick vi tji. Möblerade om lite, sen for vi hem istället.

Jag hoppade i duschen, och sen åkte vi in till birsta istället. Shopping-suget var inte så stort som jag trodde, för det enda som inhandlades var en liten resväska till mig. Så nu är jag rustad inför höstens alla resor.

Efter birsta så åkte vi åter ut till njurunda. Hämtning av barnen och middag hos svärmor var nästa punkt på dagens schema.
Men vi blev inte så långvariga, vi ville hem och få barnen att varva ner, och jag tror att övriga oxå längtade efter lite lugn och ro igen...:)
Men alla verkade glada och nöjda över helgen.

Yes, nice weather!!

Idag blir det motorcykelåkning av!! Nu ska väskan packas med fika och filt..alvedon x2 är intagen för att återställa huvudet från igår...återkommer med rapport om gårdagen!

Hoppas att ni alla får en bra dag, för det kommer jag att ha! :)

Dagens plan

Sitter och laddar för att hoppa in i duschen. Idag är det nämligen dags för lille Isaac´s dop. Plats för händelsen är Gudmundstjärn...har inte en aning om vart det är, så mamma och pappa kommer förbi så att vi kan slå följe med dom.

Efter dopet ska jag hem och byta kläder, och sen bege mig in till skitjävla gärde för cupens sista timrå-match. Idag blir det bara jag och pappa, lite pappa-dotter-tid! :)

Idag hade svärmor önskemål om att få låna kidsen över natten, så eftersom vi ändå är barnfria, så passar vi på att hälsa på Putte. Inte ofta man kan sitta i lugn och ro hemma hos honom och Susen. Ikväll är dock Susen inte hemma, så det blir lite som the old days...:)
Markus åker till honom redan nån gång efter dopet, men jag blir dit-skjutsad av pappa efter hockeyn.

Imorgon håller vi tummarna för lite finväder, för då blir det en sväng med motorcykeln...förmodligen sista svängen för i år.
Nä...nu har jag bråttom...ha en bra dag, vi hörs!

SCA-cupen part II

Jag hade inte tänkt gå på matchen igår, men jag blev så sugen när pappa och Mats skulle in, så jag hängde med jag oxå.
Med facit i hand, så hade jag kunnat hoppa över matchen...en fredag kväll är inte optimalt för hockey.

Jag drar kvällen och mina synpunkter och klagomål i punktform.

* Gärde...vilken skithall, bedrövligt att man inte ska kunna ta sig runt obehindrat i hallen.
* Mitt val av skor för kvällen, *suck*... Kan man inte stå en hel match i vanliga fall, så lär man inte kunna göra det i skitskor heller.
*Jag fortsätter mitt klagomål på bortaklackarna; Alla klackar verkar ha anammat att Timrå inte har nåt SM-guld, ramsan för kvällen var; Ni har aldrig vunnit nåt, ni har aldrig vunnit nåt, för ni är timrå ik...
Eller nåt sånt... Sen hade de som vanligt fullt upp med att häckla timrå istället för att heja på sitt eget lag, vilket kanske hade varit bättre, med tanke på resultatet.... När slutet närmade sig, så bad de timrå dra åt helvete istället för att heja på sitt lag...

Nu övergår jag till de mer positiva punkterna.

* Juniorerna är en fröjd för ögat! Man blir alldeles lyrisk när de är på plan, de kämpar, de snurrar och de visar noll respekt för motståndarna... Allt kan hända när de är på plan! :)
* Lehtonen och Skogs är nyförvärv som känns väldigt bra. Backsidan ser bra ut...men min hack-kyckling, Moe,(som ännu inte är redo för spel) har mycket att bevisa i vinter.
* Mäkiaho, mmm, där smäller det vid tillfälle...men det kommer att bli lite väl tjatigt om det ska jublas varje gång han tacklar någon. Tom Wandell fick in en riktig tryckare utan minsta lilla reaktion från publiken...
* Björn Svensson kommer nog att bli riktigt bra i vinter.

Resultatet då... ja timrå vann med 2-1... och därmed är det klart att de vinner årets upplaga av cupen.
Men ja, jag åker ändå in ikväll och tittar på matchen mot Sundsvall! :) Lär bli klackarnas match, så jag lär beklaga mig över dom imorgon. :)


Vilken dag

Dagen började inge bra... morgonen hemma slutade med att jag lastade in barnen och for utan M, eftersom han är värre än en kärring ibland. Nu gick det ju ingen nöd på honom, eftersom han då fick ta motorcykeln till jobbet, så tyck för guds skull inte synd om honom!!

Dagen på jobbet har varit ok... det har rullat på, både uppför och nedför... Lunchade tillsammans med M och Junior på SB&K, maten var ok, sällskapet var prima. Vi hade en väldigt trevlig stund.

Efter jobbet tog jag mig en runda på stan och i Birsta. Kicki i Vännäs ville att jag skulle kolla efter en scarf åt henne som var slut överallt däruppe, och den skulle visa sig vara slut även här, och så skulle ju dop-presenten till lilla Isaac inhandlas oxå.
Så efter mycket spring så avslutade jag med lite mat-shopping.
Innan jag for hem så svängde jag förbi hos pappa för att hämta ett band, de hade spelat in Hero åt M, så vi ska väl strax bänka oss.

Imorgon blir jag antingen sen till jobbet eller hemma hela dagen, imorgon måste jag ringa till läkaren. Neo behöver, om inte en lobotomi, så en grundlig undersökning av öron och hals. Han beter sig sinnessjukt....måste få ett slut på det här nu.

Over and out


Ett tänt ljus

Ikväll tänder jag ett ljus till minne av min kusins lille son, Jonathan, som lämnade oss för idag tre år sedan. Livet är så tragiskt och orättvist ibland, och jag lider verkligen med familjen.

Du är en vacker ängel Jonathan...

Äntligen!

Nu så, säsongens första match är avklarad, om än bara en träningsmatch/cup-match.

Eftersom Markus har varit i Stockholm och förlustat sig idag (jaja, jag vet att det var en "utbildning") så vart vi ju lite nödställda med tanke på barnen, men som tur var så ställde svärfar upp som barnvakt. Jättesnällt av de att sätta sig och åka hem ifrån Hassela bara för att vara barnvakt! Tack Krister och Kicki för barnvakten!

Så, efter att ha ordnat middag åt hela sällskapet så begav mig mot tallnäs för att ansluta mig till sällskapet för kvällens match, som ni säkert alla vet var mot Modo.
Det var en härlig känsla att entra hallen igen...:)

Matchen då... ja vad ska man säga...? 1-0 efter 47 sekunder, vilken smakstart.
Efter lite drygt 2 minuter till så presenterar Timrå´s nya power-forward, Tony Mäkiaho, sig, och det med besked. En tackling som hette duga...men det vara bara olyckligt att huvuddomaren befann sig mitt i smällen, för han blev liggande till synes medvetslös en bra stund efteråt....game over. Så i stort sett hela första perioden spelades med bara 2 linjedomare. Men det gick ju bra det oxå.

Som alla förstår så märktes det ganska väl att det var en träningsmatch... men Modo var otroligt otroligt bleka... 2-0 målet kom efter en show av Timrå´s juniorer, de vände ut och in på hela Modo, det var underbart att se! Efter ett grymt vackert spel så öppnade det för ytterligare ett nyförvärv, Tom Wandell, 2-0 var ett faktum.

Jo...nu höll jag nästan på att glömma, Mr Gris/Surkart (Wernblom) hamnade ju oxå i protokollet...ett matchstraff efter ett slagsmål med Johan Andersson, även han fick matchstraff. Men ja, vad ska jag säga...?

När nästan hela matchen gått, och Modo inte hade haft en enda ljusglimt, så greppade Modo-fansen (de 10 stackars satarna) det berömda halmstrået; Gamla meriter, och började skandera; Ni har inget SM-guld...osv.... hur jävla patetisk får man bli??? När ska de fatta att man inte får poäng för gamla meriter??
Jag vet, det här var en träningsmatch, inget att lägga någon som helst vikt vid, läget kommer att vara ett helt annat när serien drar igång, men ja, jag blir bara så jävla trött på dessa människor!
Det här är inte en inbjudan till en diskussion, det här är mina tankar, nu har jag fått ventilera, imorgon är en ny dag utan backspeglar.

Tårögd men sååå glad

Det låter kanske konstigt, men så är det... jag sitter här och har tåren i ögat, men jag är långt ifrån ledsen.
Man må känna sig trött, sliten och så vansinnigt less på allt ibland, men vad gör väl det, när man har världens bästa vän?!
Jag kan inte med ord beskriva hur glad du gör mig, eller hur mycket du betyder för mig...
Men det skulle lika gärna ha kunnat vara dig själv du beskrev i ditt inlägg!

Tack för att du finns gumman!


Mmmm schmaskens!

U know I´m fat, I´m fat...u know it...I´m fat...

Japp, det är jag det.
Vågen visar en stadig kurva uppåt och till slut så tippar vågskålen över, nu är det nog! Jag har kommit till insikt, jag har blivit fet igen! Så det firade jag med en tacotallrik på charm, och som grädden på moset, eller grädden i bakelsen, så köpte jag en budapest-bakelse till kaffet.
Så nu är det snart dags att anmäla sig till AVV - Anonyma ViktVäktare...
- Hej, jag heter Angelica och jag är fet.
- Hej Angelica, svarar då övriga medlemmar.
*suck*

Jaja... jag har iallafall haft en trevlig stund tillsammans med Marlene. Det är skönt att bara kunna sitta och ta det lugnt och vända ut och in på känslor och tankar.
Tack Marlene för en trevlig pratstund!

Hem och vidare

Japp.

Imorse var det dags att lämna in motorcykeln på service, och eftersom Neo var dålig så fick han följa med in till stan, för att sedan följa med markus hem igen eftersom han tog på sig att vabba.
Sen var det möte och jobb jobb jobb... tills det var dags att gå ut och möta familjen för att sedan åka och hämta motorcykeln igen.

Nu sitter jag bara och väntar på att M ska komma hem, och att Marlene ska höra av sig, för då är det dags att bege sig till Birsta för lite mat/fika tillsammans med henne och lite skvaller. Kan det gå fel?! :)

Ha det så jävligt så länge, vi hörs!

RSS 2.0