Dagen i ord och bilder

När jag väl vaknat till liv och gjort mig iordning idag, så tog jag med mig valpen och traskade hem till lillebror för att få mig en kopp kaffe och lite solsken.
Det var så otroligt skönt i solen...och vi njöt i fulla drag. :)

 

Därefter var det dags för nåt väldigt välbehövligt, nämligen ett besök hos frisörskan...inte jag, jag har ju nyss varit...nä, det var dags för Neo.
Till en början var han väldigt motsträvig, han är väldigt förtjust i sin kalufs, men efter att ha mutat honom med lite glass så gick han med på det.
Dessutom fick han ju välja en film oxå...en film som var väldigt läskig, om man ska tro Nova´s ansiktsuttryck...:)



När klippningen väl var igång, så gick det ju som en dans... och han blev ju sååååå fin! :)


     


Sen var det dags för middag...ååh vad jag hatar middagar...noll inspiration...men idag tänkte jag chocka och prova nåt nytt...iallafall nytt för mig, nämlingen tjockpannkaka! :)
Fram med receptet bara, man är ju inte direkt nån husmor...:)
Men man ska inte förkasta receptets betydelse...för smaskens vad gott det blev...tjockpannkaka med bacon i....
Jag är väldigt stolt...faktiskt! :)

Titta vad fin den blev!



I´m a work in progress. :)


Ny dag, mindre tandvärk

Jag är så glad!! Inatt har jag sovit hela natten, non-stop. Alvedonen som jag hade laddat med ligger kvar orörd på sängbordet! Vilken lycka!
Nog för att jag kommer att stoppa i mig de nu, men det är ett stort framsteg att jag inte behövde de inatt.

Förhoppningsvis ska jag även kunna äta lite idag...bara jag hittar nåt litet som går in i mitt något begränsade gap. :)

I övrigt så blir nog dagen väldigt lugn...fokus på att få i mig lite mat så att jag får tillbaka lite krafter. Solen skiner ju oxå, så jag får kanske drutta omkull mig i en stol på altanen...vore riktigt skönt!

Nä nu ska jag söka igenom skafferiet i jakt på nåt som jag kan stoppa i mig...
Ha en bra dag!

Snillen spekulerar

Varför är man alltid så mycket känsligare på kvällen?

Varför är alla problem så mycket större då?

Saker som man inte tror att man ska överleva är ju världens bagateller nästa morgon... Saker som verkligen suger musten ur mig på kvällen, skrattar jag åt på morgonen...
Människan (läs Angelica) är väldigt komplicerad...och inte alltför lätt att förstå sig på...

Nu ska jag bara börja förstå att inte ta mina kvällsgrubblerier på så stort allvar...:)

*pip* *pip* tand

Idag har jag varit hemma från jobbet. Jag får ett bryt snart...tandvärk skulle ju kunna vara värsta tortyrmetoden...lovar, jag skulle avslöja allt bara jag blev av med denna värk!
Mamma kom och gjorde mig sällskap en stund, så vi tog en sväng med valparna.... sen var tanken att vi skulle fika lite mackor och kaffe...jo jag tackar jag...kaffe och filmjölk blev det för min del! :(
När mamma hade åkt hem så knaprade jag i mig alvedon och kröp ner i sängen, och där låg jag tills det var dags att åka på föräldrasamtal för Nova.
Tack gode gud för alvedon!!

Sen åkte jag till brukshundsklubben för att träffa Susanne och Sally. Vi hade en trevlig stund tillsammans med valparna...Atlas och Sally kom så bra överens, jätteroligt att se. Bara Sally får växa på sig lite så kan de nog bli bra kompisar. :)

Nu väntar snart sängen...och jag bävar...f*n om det blir en likadan natt igen...

Hoppas att ni har ett mer positivt humör än vad jag har....JAG VILL HA MAT!!!!!

Man håller sig för skratt

Klockan är 04.08, och här sitter jag...:(
Jag är så trött så jag tror jag svimmar...men tandj*veln håller mig vaken...Jag har så ont så jag tror jag avlider snart!!
Helvetes jävla fanskap!!
Har precis tagit 2 alvedon till, så nu hoppas jag att de börjar verka snart så att jag kan somna om...

Det hjälpte nog fan lite att få svära av sig här...

Update

Helgen blev mycket riktigt väldigt händelserik, och väldigt trevlig!

Middagbesöket av familjen Hallin/Lindström var mycket trevligt, men det behöver jag väl knappast skriva...:)
Lite smolk i bägaren dock...värk är aldrig rolig, men förhoppningsvis är den borta snart eftersom jag påbörjar en penicillin-kur idag. Men det kan liksom inte gå fort nog känner jag...knaprar alvedon som besatt... Men men, det som inte dödar, det härdar, sägs det ju! :)

Igår morse ringde min lillebror...09.15...och funderade om vi bjöd på kaffe...*ler*...Jovisst gjorde vi väl det, men det fick bli till frukosten då. :) Isaac hade visst varit väldigt morgonpigg, så halva dagen hade väl redan gått för brorsan...:)
Ja han fick iallafall lite frukost i magen, även han, sen blev det kaffe på altanen...mysigt!

Senare på dagen så får vi ut till Nordanby för att lämna av kidsen hos farmor för övernattning tills på tisdag...vi fick även middag där, mycket uppskattat! Hatar att laga mat!

När vi kom så drog vi på oss mc-kläderna, det var dags var säsongspremiär!! :)
Efter lite slingerkrokar hamnade vi inne stan; glass-paus!

Sen var vi nöjda...eller iallafall jag...det var ju trots allt första gången för i år, man vill ju inte chocka kroppen.


Idag efter jobbet så hastade jag och Markus in till birsta, man måste ju passa på! Efter idel provande av mc-tillbehör, (utan inköp) så blev det iallafall en liten stund över i Birsta City...och faktiskt så har jag påbörjat present-shoppandet till Nova... det är inte ofta jag är ute i så pass god tid, men det känns bra! :)


Nu väntar jag bara på att alvedonen ska börja verka och att Markus ska komma tillbaka från sin promenad, sen är det soffläge med Ashton Kutcher....


Ha en bra kväll allihopa.


Slut på arbetsveckan

Imorse var det full fart mot helgen, och nu är vi äntligen där! Tänk att man lever för helgerna...

Nyss avslutat en god middag...njuter av de sista dropparna av det fina vinet...mumlar nåt till svar till Markus som försöker föra ett samtal med mig samtidigt som jag bloggar...*ler* Han är så söt...

Helgen kommer att bli allt annat än tråkig...det är full huggning direkt från det att jag slår upp mina blå imorgonbitti...tänkte nog försöka pallra mig ut på en morgonprommis...med eller utan hund...(han har faktiskt blivit bättre i sitt ben, så snart så). Sen är det alla vardags-sysslor som jag inte hunnit med, och förhoppningsvis så tittar solen fram imorgon oxå, så kanske kanske kan jag få njuta av några minuter i solen.
Framåt eftermiddagen så får vi efterlängtat besök...så då passar vi på att bjuda på lite mat och till det så blir det lite semesterplanering. Kul att bli tillfrågad! :)

Ja det är väl lika bra att jag drar resten av helgen oxå, det lär väl inte bli så mycket tid över för bloggande...:)

På söndag ska vi besöka en kompis till Markus och hans familj, har pratat om det så länge nu, så nu är det dags, och barnen längtar!
Sen åker vi raka spåret till svärmor och får oss lite mat i magen, och sen blir barnen kvar där tills på tisdag...
Blir ju i och för sig inte så mycket ledigt för oss med tanke på att vi jobbar, men nåt bör vi ju hinna med på kvällstid iallafall.

Så där...full rulle som sagt...:) Men det hindrar ju tankarna att vandra iväg på annat...

Wohooo

Jag har ett blogg-fan!! :)
Jo, det är sant...jag fortsätter att blogga under heja-rop och uppmuntran! Ja nästan iallafall...:)

Idag har jag valpen med mig på jobbet, och han är ju så duktig! Han ligger snällt kvar inne på mitt rum när jag fikar/lunchar och springer in och ut i ärenden. (att han sitter fast i mitt skrivbord känns oväsentligt)
På lunchen träffade jag Åsa för en gemensam promenad med Atlas...den fick ett något snöpligt slut...Åsa hamnade i vägen för hans framfart, han gjorde en strike, skulle man kunna säga. Han välte henne över ända, och olyckan var framme. Åsa fick halta tillbaka till kontoret...foten svullnade på ganska omgående. Hoppas bara att det inte var nåt allvarligt.

Ikväll har vi varit på föräldramöte på skolan, liten har blivit stor och ska börja på 6-års till hösten.
Ingen blir väl förvånad om jag säger att man känner sig lite orolig...det är ju som bekant mycket indragningar både här och där i dessa tider...
Men det är bara att blunda och hoppas på det bästa, finns nog inte mycket annat man kan göra, inte just nu iallafall.

Imorgon är det äntligen fredag!! Och jag tror att det kan bli en riktigt bra helg...

Nu väntar sängen, så godnatt på er!

Lyckopillret har slutat verka.

Jag har känt mig riktigt pigg och uppåt ett tag nu, men efter en natts förlorad sömn så är mitt humör som upp och nedvänt igen. :(

Idag har jag suttit i möte hela dagen, och utan att gå djupare in på det, så var det väl inget som var särskilt upplyftande. Men, man ska väl inte rita fan på väggen än...

Väl hemma så rann all kraft ur mig...jag orkade inte ta mig för någonting...

Just nu har jag brorsan på besök...Markus fick rycka ut i panik-uppdrag, fast jag tyckte gott att vi hade kunnat pressa brorsan lite...moaahaahaa... Riktigt go-läge...Jag fick mig ett gott skratt iallafall! :)

Nä, det blir inget vettigt av det här, så jag avslutar nu.

På återseende!

Valpkurs part II

Första gången på valpkursen var ju för två veckor sedan, men den gången räknar jag inte, Atlas var ju inte med då.
Men ikväll var det äntligen dags, första gången med Atlas in action.

Det var väldigt uppspelta hundar som samlades på grusplanen och att försöka sansa de var inte det lättaste.
Vi fick en övning att börja med, och ska jag vara ärlig så kände jag hopplösheten komma smygandes...Atlas ville inte alls lyssna på mig, han var bara intresserad av de andra hundarna.
När vi hade tränat ett tag, så gjorde vi ett break för fika och lite teori. Lite fascinerande att i varje grupp, oavsett sammanhang, så finns det nån som tar väldigt stor plats, och nån som kan lite mer än alla andra, eller vill kunna mer än alla andra.
Jag behärskade mig iallafall någorlunda från att visa vad jag tyckte och tänkte...:) De är ju bara glada hundägare de oxå! :)

När vi kom ut igen så fortsatte vi med samma övning, som sedan avslutades med ett litet test.
Allt gick ut på att få Atlas att fokusera på mig och inte de andra hundarna, och vi lyckades med testet jättebra! Inte en enda gång släppte han uppmärksamheten från mig...jag är en rolig matte! :)

Ikväll kommer både jag och Atlas att somna gott...ja Atlas sover redan han, och jag ska gå och knoppa nu jag oxå.
Jag är verkligen jättenöjd med kvällen...snacka om energikick! :)

Hunden, människans bästa vän!

Äh, nu kör vi! :)

Ingenting lär bli sämre av att jag bloggar, så nu kör vi! :)
Upplägget kanske blir lite annat...men jag provar så får jag se hur det funkar.

Måndag idag... en vecka sen...drygt... som jag bloggade sist...Nog för att den veckan varit händelserik på alla sätt och vis, men jag backar inte bandet.

Idag har jag suttit i möte hela dagen, och kan väl bara konstatera att det är finanskris i världen...när kommer man att se nån ljusning tro?!
När vi hade mötat klart så tog jag mitt pick och pack och drog...egenvård stod på schemat...om man kan kalla det så när man åker och blir ompysslad...:)
Klippning, (äntligen!!) och lite mer färg i mitt annars så urtvättade hår...så nu känns det fräscht igen...har inte kommit underfund med om jag är nöjd än eller inte...Markus gillade det iallafall, och det var väl huvudsaken det. :)

Imorgon är det äntligen dags; valpkursen startar på allvar!! Kl 19 börjar allvaret...
Och förhoppningsvis kommer det att resultera i att jag och Atlas kan njuta av våra långpromenader tillsammans framöver...
Så här fint hoppas jag att han alltid kommer att gå framöver! :)



Mer då...?
Tjaa...barnen har gått och blivit osynliga...
Ända sen vi köpte nya cyklar till de så är de ute tills det är dags att hoppa i säng...men tro inte att jag klagar, nej då, jag är sååå nöjd att Neo har lyckats slita sig från tv-spelet som tog upp all hans vakna tid förut...nästan iallafall...

   

Och avslutningsvis...
Ni må tro att Markus ångrar att vi köpte hund...men ska jag berätta en hemlis..? Trots hans försök att låta påskina att han minsann inte ville ha någon hund...så är han ganska nöjd med situationen! :)




Så...då var jag igång igen... gilla det, eller låt bli att läsa!
Ha det så bra mina vänner!

Blogg-stopp

Jag tar en paus i bloggandet...får se om jag kanske återupptar det senare....eller om jag köper en dagbok istället.

Ha det så bra så länge!

Katastrof

Har varit en sväng Birsta, men inte ens det lyckades få mig på bra humör...nu är goda råd dyra...
Nu måste solen komma fram snart...eller ännu bättre; sommaren  måste infinna sig!!

Jag kan för mitt liv inte komma på nåt sätt att medla med våren...den tar helt över både kropp och sinne på mig...och inte på nåt bra sätt...
När jag skulle åka från djuraffären så verkade jag tycka att det var helt ok att åka iväg med bagageluckan öppen...precis när jag skulle vända mig och skälla på ungarna för att de inte stängt sina dörrar ordentligt så ser jag bilen bakom...väldigt tydligt... Fan vad pinsamt! Folk måste ju tro att man är knäpp...
Om man bara kunde ha en skylt i pannan; Jag är inte mig själv förrän våren är slut!!

Just nu känner jag mig bara totalt slut och känner bara för att dra täcket över huvudet och gråta mig till sömns...

Myror i kroppen

Jag har en otrolig frustration i kroppen som jag inte vet vad jag ska göra åt... tankarna mal fram och tillbaka, analys hit och analys dit, varför/varför inte...jag försöker intala mig själv att släppa det, men det är ju det som är mitt stora problem...
Har allvarliga tankar på att gå och träffa nån...nån som kan få mig att slappna av...nån som kan få mig att inte ta åt mig av allt...

Tänk vad enkelt allt vore om man bara kunde skita i allt...ta dagen minut för minut, det som händer det händer, och inte fundera över varför det händer...eller inte händer...

Shit, vad djupt...

Nä, till nåt helt annat...
Har shoppat...:)...och jag är såååå nöjd med den! :) Egentligen är det så lite som behövs för att göra mig glad...



Vilket team

Eller åtminstone hoppas jag att vi snart blir det! :)

Idag var första gången på valpkursen, och den genomfördes utan hund.
Vi pratade lite runt våra hundar och vad vi hade för förväntningar och förhoppningar med kursen.
Hade vi upptäckt några ovanor hos valparna som vi ville bli av med? Jo då...slutar de någonsin att gå med nosen i backen och sätta i sig allt i sin framfart?!
Imorse bajsade Atlas ut en kork till en tuschpenna....snacka om allätare...:S

Jag fick många råd och tips, nu smygbörjar tränandet...:) Så nu har jag inte tid att lägga energi på annat skit...

Shit?! Please hold....


Jag och Atlas ska bli super tillsammans! :)


Snåljåp

Vaknade imorse med värk i hela kroppen och energinivån var långt under minimum...men när jag började räkna efter hur mycket jag skulle förlora på att vara hemma så blev jag snål och masade mig upp.
Väl på jobbet så gick det faktiskt ganska bra... men på eftermiddagen tröt krafterna och jag flexade hem lite tidigare...men det var jag värd! :)

För att göra eftermiddagen lite smidigare tills M kom hem så plockade jag med mig två kompisar till barnen hem från dagis...det brukar ju vara en höjdare, barnen har nån att leka med och jag får en stund för mig själv...
Riktigt så blev inte fallet idag...men det borde jag ju ha räknat ut...
Barnen var iallafall nöjda, alla fyra, och det är väl det som är huvudsaken. :)

Nu har Markus iallafall äntligen kommit hem, så nu ska vi bara få barnen i säng, och SEN, är det mys resten av kvällen som gäller...

Min kärlek....



Söndag, och jag är sjuk

Men varför klaga? Ingen bryr sig iallafall!
Äh, det är en skröna, för visst är det nån som bryr sig!
Maken kom intassandes med frukost på sängen och det var ju inte helt fel.
Jag känner mig helt väck idag...ont i halsen, ont i ansiktet och ögonen...och huvudet...jag märker ju nu att det nog är lika bra att köra mig på tippen.
Känns inte tipp topp om jag ska behöva vara hemma från jobbet imorgon...har alldeles för mycket att göra... men som Markus sa; Är man sjuk så är man!
Jaja, vi får se...

Huset är för tillfälle alldeles tyst och stilla...Nova är hos grannen och Markus har tagit med sig Neo till Birsta för att göra av med lite pengar. Och snart får vi besök...hoppas bara att jag har lyckats rycka upp mig tills dess...eller åtminstone tagit mig ur sängen...

Ska blunda en stund till nu först bara...

Bilder från Björnrike

Resan upp till Björnrike gick riktigt riktigt bra, mycket tack vare att vi fick låna den portabla dvd:n av familjen W. Barnen satt som ljus i stort sett hela resan dit! :)
När vi väl var där så packade vi bara in våra saker i stugan och sen begav vi oss till närmsta restaurang för att få en bit mat i magen. Myyycket god mat...Don Tomasoooooo...:)


   


I måndags var så dags, det vi längtat efter i ett par månader...kändes det som iallafall!
Nypistade nedfarter, strålande sol och gnistrande snö...

 


Barnen var verkligen jätteduktiga...det dröjde inte länge innan de tyckte att det var roligare att åka i skogen än ute i backarna...:)




Humpe och Dumpe...:) I dubbel bemärkelse...

   



När all ork var slut och backarna hade stängt för dagen så tog vi flykten till hotellet för att barnen skulle få göra av med sin sista energi...:)

  


Summa summarum....Vi hade en jättehärlig semester i fjällen...see U next year! :)

Soft lördag

06.17 imorse vaknade sonen...inte så populärt kan jag säga...
Om han kunde sitta tyst och fint och titta på tv:n då, men icke...han sitter och pratar för sig själv... måtte han ha en låtsaskompis, annars blir jag orolig för honom.

Idag hade vi planerat ett besök hos Markus arbetskompis med sambo och barn, men de skulle få besök av snickaren, så blev det ändrade planer och vi åker till de imorgon istället.
Då blev det genast en lucka i schemat, så M passade på att falla in i renoveringshysterin och började (eller rättare sagt; fortsatte) slipa trappen, men jag fick honom iallafall att ta en paus när vi fick besök av lillebror och Isaac.
Myrorna kröp lite i kroppen på L-H, men de blev kvar ganska länge iallafall! :)

Själv har jag ägnat en hel del tid i tvättstugan idag med tvättning och strykning...lyckades även hamna i barnens rum och rensade ur deras garderober...och vips så var de nästan helt utan kläder. Men men, vad gör man?! De växer ju!

Hade en liten dispyt med maken angående vårt blivande sovrum...frustrerande att inget händer...jag ville åtminstone börja tapetsera eftersom vi redan har tapeterna liggandes i garaget...men ICKE! Var sak har sin tid menar han...sen att det alltid finns tid att städa i garaget, det var en heeeelt annan sak...*suck*...vinn pengar!! Anlita nån som fixar åt mig!!
Eller ska jag byta ut maken??
Näää...han får stanna...han är ju trots allt helt underbar....


Nu är tvättmaskinen gått klart igen, skynda skynda....


Hemma igen

Och är ganska nöjd över det oxå. :)

Vi har haft en bra ledighet, det har funkat riktigt bra med barn och hund...vädret har varit kanon...backarna underbara....men hemma är alltid hemma...och hemma är bäst! :)

Mer än så blir det inte nu, men jag återkommer med lite bilder från vår vistelse i Björnrike.

So long.

RSS 2.0