Första advent

Jag har nog lite svårt att förstå att det faktiskt snart är jul. Mindre än 4 veckor kvar.
Idag har vi haft en ganska lugn och skön dag... Nova var på kalas mellan 12-14, och sen åkte vi till Birsta för att få bort larmkonstruktionen som fortfarande satt fast i jackan som jag köpte igår. Jag förstår fortfarande inte hur vi kom ut ur butiken igår utan att larmet gick... men men.
Efter det så var det dags för Ikea, vårt ljus-förråd ekade tomt. Efter att ha kämpat febrilt för att hejda Markus köp-entusiasm så nådde vi äntligen kassorna, och notan blev någorlunda human. Men han var verkligen i sitt esse idag! :)

Festen igår hade bäddat för middagen...på MAX! :) Kaffet på maten intog vi hemma hos mamma och pappa där vi hade en trevlig stund tillsammans.
Kvällen hittills har bestått i pyntande och iordningställande...och nu är det så varmt och mysigt här...:)

Nu ska jag fixa med barnens julkalendrar (som mamma så fint har förberett för), och titta på Desperate Housewifes från i tisdags...

Ha en trevlig första advent!


Carola´s 30-års kris

Igår firade vi som sagt var Carola´s 30-års kris.
Och vad roligt jag hade! :)
Supergod mat... ja jag kan nog inte med ord beskriva vad gott jag tyckte att det var!! Vi sjöng, dansade och tävlade, och nu är det bevisat; Jag är störst i mun! :) Om än med aaaaaningens lite fusk...:P Rent spel är inte min grej! :)

Kl 01.30 tog vi förnuftet till fånga och ringde brorsan för transport hemöver, det kommer ju trots allt en dag efteråt oxå, med två barn som inte tar hänsyn till hängiga föräldrar.
Barnen sov hos mamma och pappa, eller jag får kanske säga pappa...mamma var bara hem och gästspelade lite innan hon återvände till jobbet.
Så denna gången så får jag rikta ett stort tack till pappa!

The Reis family (-pappan)

Jag har länge lovat Nova att jag skulle måla henne, så idag var det ju ganska lämpligt, och som ni kan se så blev även jag medryckt i tokigheterna. :)



Varde spya

Varningsklockorna borde ha börjat ringa igårkväll när Neo inte ville äta upp sin kvällsfika, men inte då. Istället vaknar man av ett illtjut runt 01.30.
M går upp till honom, vänder om och ropar på mig; Angelica, kom!
-" Vad är det?" Jag ville absolut inte lämna min varma säng...
-"KOM!"
Jag fattar inte varför han inte bara kunde säga; Angelica, kom, Neo har spytt ner hela sitt rum!
Då hade jag ju sluppit bli irriterad och jag hade sluppit att gruva mig för att kliva upp... då hade det bara varit att studsa ur sängen på en gång.
Nu tror ni säkert att jag överdrev när jag sa att han spytt ner hela sitt rum... jo, kanske en liiiten överdrift, men bra nära sanningen ändå.
Hela sängen och halva väggen (?!) var full i spya...och såklart hela Neo...isch!
Som tur är så har vi en bra arbetsfördelning när det kommer till sånna här situationer; Jag tar barnet, och M tar spyan!

Så, idag är jag hemma...och peppar peppar, så verkar han må bra nu. Hoppas bara att inte Nova åker på det nu...

Inte bara minut för minut

Nu rusar verkligen livet fram i tusen knyck, det är inte bara minut för minut som går, nu är det dag för dag som passerar i ett kick.  Jag hinner inte med någonting.

Idag följde Nova med en kompis hem från dagis, så när vi slutade jobbet så åkte vi och hämtade Neo för en tripp till birsta. Tanken var att inhandla lite nödvändigheter inför nästa helgs tripp till fjällen, men idag hade till och med jag varit tidsoptimist, så inget blev handlat. Återigen, tiden rusade iväg, och vips var det dags för mig och Neo att åka till hockeyn (jag gjorde ett undantag från min helgsregel, han måste ju få göra nåt roligt han oxå).

Ja matchen då...
Den började riktigt bra, 2-0 efter bara några minuter. Och den ny-komponerade kedjan med Pärssinen, Hynning och Bogg blev ju succé! Hur kul som helst att se!
Juniorerna hade en dålig dag idag och blev till sist bänkade när det drog ihop sig till avgörande...
Efter många om och men så hamnade iallafall slutresultatet på 4-3 och det blev 3 välbehövliga poängll! :)

Imorgon är det äntligen fredag igen...

Slö-fis är mitt namn

Idag hade M planerat att jobba över lite, så då bjöd jag in mig och barnen på middag hos mamma och pappa. Och i och med inbjudan så rullade allt på...mamma erbjöd sig att hämta barnen, och vips så kunde jag stryka ett göromål till från dagens lista.
Det låter kanske fånigt, men en sån liten sak som att slippa svängen om dagis, kan kännas som riktig vardagslyx. :)

Imorgon ska Nova följa med en kompis hem från dagis, så jag funderar på att ta en helkväll med Neo...kanske en sväng till Birsta och McD...och kanske, kanske att han får följa med på hockeyn... Ja det tål att funderas på. :)

Nu ska jag gå och göra M lite sällskap medans han målar... godnatt på er.

Lön!!!

En gång i månaden får man vara nöjd...tills man betalat räkningarna. Hur är det möjligt?!
Jag tänkte att den här månaden skulle bli bra, men ack så jag bedrog mig... man lär vara black innan december ståtar i almanackan. Det känns bra.:(

Närå, riktigt så illa är det inte, men vad skulle man inte göra för en liten lottovinst?! :)


Upp som en sol, ner som en pannkaka

Jag ska försöka lätta upp stämningen lite först...eller lätta upp mitt humör iallafall.


Flickan blev slagen hemma hos sina båda föräldrar som bodde isär.
Skolan som inte visste om det frågade en dag varför inte flickan ville bo hos pappan?
"-Han slår mig," blev svaret.
 Och varför inte hos mamman?
"- Hon slår mig oxå," sa hon.
Men vem vill du bo hos då?
"-Hos Timrå IK, för de slår inte nån."

Nä, det lättade inte upp mitt humör.
Dagens match...jag finner inte ord. Jag kan bara konstatera att det var den sämsta matchen jag någonsin har sett. Bedrövligt...
Den enda som kan benämnas med ordet hockeyspelare, var Åkerlund. Han var helt otrolig... men en man gör inte ett lag, iallafall inte ett vinnande lag.



Trött

Min pappa brukar alltid säga att han inte förstår hur "kontors-folk" kan säga att de är trötta efter en arbetsdag..men så har han aldrig jobbat på kontor heller. :)
En dag när man verkligen har häcken full, tusen bollar i luften samtidigt, folk rycker i en från höger och vänster, ja då blir man trött...vansinnigt trött.
Idag har det varit en sån dag...imorgon kommer det att bli en sån dag... Men det är f*n så mycket roligare än när man bara sitter och rullar tummarna! :)

Nu har jag iallafall varit hem och laddat batterierna en liten stund och fått lite mat i magen. M och barnen har farit till Birsta för att inhandla färg, och jag ska strax bege mig hem till mamsen och pappsen för att titta på matchen. Hoppas på en till vinst ikväll! :)


Ha en bra kväll, och håll tummarna! :)


LHC-TIK 2-6

Det hade jag väl aldrig tippat?! Men fasen vad roligt!

Med en kebabrulle färskt i minnet och känslan av att vara mer än proppmätt, sjönk jag ner i fåtöljen hos Carola för att se matchen.
Jag kommer inte att minnas matchen särskilt länge, för det var inte en jätteimponerande match, men resultatet är ju anmärkningsvärt! Minst sagt!
Och Lehtonens mål...ojojoj...målisen hann ju inte ens reagera innan pucken exploderade i krysset...fint som snus vettu! :)
När det stod 2-5, och jag var tvungen att gå ut och flytta på bilen, så bestämde jag mig för att strunta i resten av matchen, och åka hem för att se på andra Stjärnor på is, tillsammans med familjen.

När barnen hoppade i säng, så gjorde jag detsamma. Hade en otrolig värk i nacken, och med vetskapen om att telefonen skulle ringa framåt småtimmar, så kändes det som att jag gjorde ett bra val.

01.50 ringde mycket riktigt telefonen, så då var det bra att kränga på sig kläderna och bege sig in till staden. Brrr, 11 grader kallt. Men det var förmodligen ännu kallare för mamma, pappa, L-H och Sara, som stod och väntade, de ringde och efterlyste mig två gånger på vägen in. :)

Idag då... ja, jag vet inte riktigt vad som händer... tvätten ligger och väntar, både tvättning och strykning. Brorsan skulle dyka upp och visa upp sin skoter...M surrade om en sväng till Birsta.... ja, så sen är det väl inte så mycket kvar av dagen, då återstår bara en ny arbetsvecka.

Vilket påfund

Nog för att jag älskar hockey, men jag är inte sååå förtjust i matcherna som är lagda på en lördag kl 18.30. Jag ställs ju inför ett moraliskt dilemma; Se matchen, eller vara hemma och umgås med familjen?

Så dagens planer har blivit något ändrade...jag hänger med familjen på bio, och sen, kanske...se på hockeyn. :)

Äntligen lördag

Men allvarligt, varför längtar jag till lördagarna?! Det är ju så klart av många anledningar, men en av de största anledningarna är att jag varje vecka tror att nu, nu ska jag få sova ut! Men jag konstaterar varje helgdagsmorgon; Fan vad blåst jag är! Hur kan jag ens tänka tanken sovmorgon??
Som senast runt 6-snåret kommer junior, och sen är det minimalt med plats i sängen. Han somnar om, så det är inte det, men jag kan bara inte sova när jag inte tillåts ha mer än 30 cm att ligga på.
Jag blir tokig!!!!

Strunt i det nu... gårdagen var helt ok... Trippen till Sollefteå gick bra, och vi träffade på Jörgen Brink när vi var där och snurrade, så H-E tog sig ett litet snack med honom...och jag njöt av ögongodiset. :)(Fick dock bannor av M eftersom han tyckte att jag hade dålig smak.) Efter det så införskaffade jag lite riktigt godis för att göra hemresan lite mer angenäm.

Vi kom hem i någorlunda tid, så jag hastade iväg och hämtade barnen för en sväng till badhuset medans M förberedde vår tacoskväll.
Vi hade jätteroligt, och barnen var såååå snälla, inget tjafs och inget gnäll när det var dags att åka hemöver igen.

Vi tittade på Idol tillsammans med barnen, och sen somnade vi i soffan...


Idag då... ja, idag hhar vi att göra. M ska snart knata upp på övervåningen och fortsätta målningen, jag har tvätt att stryka, skulle behöva gå ut och förbereda julbelysningen. Och så har vi ju match idag, så medans jag åker och tittar på hockeyn så ska M och barnen åka på bio, Madagaskar.


Och sen är det nog inte så mycket mer kvar av dagen än att sjunka ner i soffan och titta på Stjärnor på Is...


Imorgon fredag...

...full fart mot helgen!

Imorgon ska jag bara in på jobbet och lämna ifrån mig lite fredagsfika till mina arbetskamrater, sen bär det av till Sollefteå med H-E.
Det finns en liten regel bara med fredagsfikat, och det är att det ska vara hembakat... men jag fick veta igår att det var min tur, och eftersom jag varit borta både igår kväll och ikväll, så blidde det inte hembakt... det får duga ändå!

Det ska iallafall bli otroligt skönt med helg...det har varit en jobbig vecka.

Jag har muskler!!!

Jo, det är sant! Hon sa så... OCH, hon sa att de var hårda!!! :)

Idag har jag varit och fått massage...min nacke och ena skuldran värker som sjutton, så jag var bara tvungen att göra något.
Hon knådade och knådade, och konstaterade att det var en väldigt välbehövlig massage, så vips så hade jag tre tider till bokade. :)
Jag längtar redan till nästa vecka då det är dags igen.

Tik - Luleå 3-2 ot

Idag var det stundtals riktigt roligt att vara på hockeyn...Pyörälä, Tenkrat och Wandell var verkligen på hugget idag, det var nästan så att man fick gåshud ibland...:) Och det var faktiskt den kedjan som ordnade alla tre målen.

Moe blev utsedd till matchens lirare... matchvärdarna måste ingå i släkten. Jag menar inte att Moe var sopig idag, MEN, det fanns åtminstone fyra stycken som stod före honom att få priset.
Jaja... 2 viktiga poäng till...:)

Jaaaaaa

Timo Pärssinen är äntligen redo!!!!

Nu jävlar!!!!!!!!!!! :)

Go´morgon - go´kväll

Herregud vilken dag!
Idag har jag verkligen haft häcken full, men det är ju roligt att se att man kan få högen att minska. :)
Jag har iallafall hunnit med en lunch med M idag, så det är inte sååå synd om mig ändå.

Nu ska vi slänga i oss lite mat, och sen ska vi åka och hälsa på The Winsa-family, det var länge sen nu!
Auf wiedersehen!

FBK-TIK 2-0

Jag hann, (trots att jag var på resande fot) se första perioden. Jag lyckades hitta en tv på arlanda som lyckligtvis visade timrå´s match, så där hängde jag och H-E tills första perioden var till ända, sen var det bara att rusa till gaten...

Några kloka, eller mindra kloka ord har jag nog inte denna gång... Fick bara berättat för mig att Moe fick assist på 2-0-målet...och det borde jag ha förstått. Det har hängt i luften de senaste matcherna, tyvärr.

Men men...nya tag imorgon, då är det äntligen dags för hemmamatch igen, och förhoppningsvis blir det seger.

I´m back

Puh!
Snacka om intensiva dagar.
Måndag morgon kl 03 vaknade jag med en vansinnig smärta i nacken, vilket gjorde att jag inte hade sovit en minut till när taxin kom och hämtade mig kl 05.30.
09.45 var vi framme vid Gessles hotell Tylösand. Fiint...och vilken utsikt...synd bara att det var fel årstid som sagt.

Efter en dags lyssnande på diverse människor så dök Benny Haag upp för att hålla en föreläsning; Inget är möjligt.
Inspirerande titel?! :)


Nån som känner igen honom? Det gjorde inte jag iallafall. Men tydligen så var han iallafall skådespelare...:) Även polare med Challe Berglund sen de gjort travprogram tillsammans.
Det var en otroligt gripande och svängig föreläsning. Jag pendlade från skratt till tårar på bara någon minut.

Mer orkar jag inte gå in på, men jag summerar det som två otroligt intensiva dagar, och nu är jag ska jag strax hoppa i säng, mycket att göra på jobbet imorgon.

G´natt.

Tylösand

Nu ligger jag nedbäddad i soffan och i huvudet rusar alla tankar hurvida jag har packat allt eller inte. Inget bra scenario med tanke på att min skalle bankar som f*n....
Imorgon bitti kl 05.20 kommer taxin och hämtar mig, och 09.15 ska jag vara framme i Halmstad.
Där väntar två dagar konferens på Hotell Tylösand, ska bli kul att se hur det ser ut där. :) Synd bara att vi tajmade årstiden lite fel...
Hemkomst beräknad till 21.10 på tisdag kväll... så ha det så bra så länge!

Ranta runt som tok

Ja, det kan man lugnt säga att vi har gjort.
I fredags var det dags för premiärbesöket i Putte och Susens nya hus. Vi for direkt efter jobbet, hämtade upp några pizzor i kvissle och tog med oss dit.
Efter en rundvandring som avslöjade fall-luckor såväl som bastu, vinkällare och gymnastikhall, så slog vi oss ner i soffan och tittade på Idol, mina favoriter kvarstår.

Vi avslutade en trevlig kväll runt kl 23 och begav oss hemåt för lite sömn.
Morgonen efter så skuttade (?!) vi ur sängen och gjorde oss klara för nästa tripp; Destination Njurunda igen, orsak; Jocke och Helenas bäbis Betty. Vilken sötnos!
Därefter så vankades lunch på hemmaplan, och sen iväg till hockeyn, ( som vi alla vet hur den slutade).
Avslutade kvällen med ett glas vin och Stjärnor på is.

Idag skuttade (?!) vi återigen ur sängen och gjorde oss klara. Nova skulle till Maja och Elin för ett par timmars lekande, och Neo skulle få besök av Tim.

Och där är vi nu....
Snart ska det stekas pannkakor och sen ska barnen ut...:)
Vilket underbart väder det är idag!!
Det är nästan så att man vill bli lite fjällräv....



TIK-SSK 2-0 Och ett jack i skallen

Idag var det hockey för mig och barnen, de följer ju alltid med mig när det är lördagsmatch.
Nova hade redan på väg till hockeyn deklarerat att det var dags för en vinst för Timrå idag, det var ju så länge sen de vann. ( Vinsten i torsdags till trots)
Till en början måste jag säga att det var en ganska tråkig match, inget av lagen ville bjuda på några misstag...
Och där tar min analys slut. Jag är ingen expert, så jag tänker inte låtsas vara någon heller. :)

Timrå kämpar iallafall till sig två mål och ännu en seger inkasserades. Och för att citera en viss herr Nyström; Två matcher utan Jonte, två segrar för Timrå, skilsmässor kan vara bra!
Och Backlund fixade en till 100 procentig match!




Lite smolk i bägaren blev det dock, när Neo i ett obevakat ögonblick halkar av stolen och slår i bakhuvudet i sitsen som åker upp och får ett jack som börjar blöda. Vi fick smita ifrån matchen för att gå in på toaletten och torka blod.
Det var ingen större katastrof, och nu sover han gott i sin säng, om än inte på den stora bulan han fick, men ändå! :)


Är Gizmo ute efter mig?! Eller Hilding rent av...

Min söta kusin hade gjort ett test som jag bara var tvungen att prova...och det här är resultatet.

Is your cat plotting to kill you?

Old McReis

Han tycker om att sjunga, och det händer ofta att han säger sin mening med en sång.
Så även denna gång...

Jag har under en tid roat mig med att undersöka marknaden för golden retriever och pepprar M med bilder och funderingar.
Efter att ha skickat en bild på en underbart söt valp, så fick jag till svar; Vad bortskämda de kommer att bli!
DE?! Skulle vi ha fler än en?!?! Och för er som inte redan vet, så har vi redan två katter.
Så när det gick upp för M, vilka tankar han hade satt igång i mitt huvud, så kom det här svaret illa kvickt! :)

God damn it!!!
 
"Oooooooohhhld McReis he had a farm,
E-I E-I-Oh
And on his farm he two dogs
E-I E-I-Oh
 
And a bark, bark here and a bark, bark there
Bark here, bark there everywhere it´s bark bark

Snart dags för nedsläpp

Och jag är ivrig som tusan!! Har uppehållet varit så pass läkande som jag hoppats?!
Jag läste i skvallerpressen att Timrå förlorade kampen om Niskala...otippat (?!) så segrade Frölunda. Deras plånbok har ett oanat djup verkar det som...

Ja, om ca 2 timmar så åker jag hem till pappsen för att se matchen tillsammans med honom och min farbror, och jag vill, jag vill, jag vill, jag vill se en bra match ikväll!!!

Dagen som varit

Imorse var det återigen en sån där morgon då man helst av allt bara skulle vilja vända på sig och somna om, men idag, som alla andra dagar, så pallrade jag mig upp och iväg på jobbet.
Hade ett givande telefonmöte, och sen var det dags att luncha med maken. Vi hade tänkt oss SBK, men eftersom det var fullt där (ja, jag tyckte inte att Markus förslag om att köra ut Jonte, eftersom han ändå ska sticka snart, var nån bra idé) så knatade vi över gatan och gick på O´Learys istället.
Eftermiddagen rusade iväg utan några större problem, och när jag hade jobbat klart så var det dags för min och mammas shoppingrunda.

Nu ska kidsen läggas, sen är det ljudboken som gäller.
Ha en trevlig kväll allihopa!

Min barndomsdröm

Är det inte alla barns dröm att få löpa amok på en leksaksaffär?! Det var iallafall en av mina drömmar som barn... och idag gick den i uppfyllelse. Visserligen några år för sent, men ändå! :)

Jag gjorde mamsen sällskap för att få deras julklappsinköp till barnen avklarade. Jag pekade, och hon betalade! :) Hur kul som helst!



Orsa tur och retur

Igår morse, så snart som hyrbilen anlände till kontoret, så begav jag mig mot Orsa för en kundträff. I lurarna hade jag för resan speciellt hemladdade ljudbok; Saffranshjärtan. Markus hade återigen fixat och donat för att jag skulle ha det så bra som möjligt.
Jag fick återigen njuta av en finare variant av vår bil...:)



Jag är helt såld på den här bilen... så otroligt skön att köra, varje mil är en fröjd.... Svart är kanske inte en optimal färg, man ser vartenda sandkorn som hamnade på bilen under den drygt 30 mil långa resan innan den här bilden togs.

Iallafall... kundträffarna gick jättebra, och före lunch så påbörjade jag resan hemåt igen. Kom hem i tid för att svänga in på kontoret och fixa lite saker innan dagen var slut. Och nu är även jag helt slut... Gud giv mig styrka.

Drömmer sig bort en stund

När vädret ute är grått och trist är det skönt att drömma sig bort en stund, och vad funkar bättre än att se en bild från midsommar?! :)



Charmtroll

L-H och Isaac var hemma hos mamma och pappa samtidigt som oss idag, så jag passade på att ta lite kort på mitt lilla charmtroll.


Magic 8-ball

M ville visa att barnet i honom fortfarande lever, (som om någon någonsin tvivlat på det) och önskade sig en magic 8-ball i farsdagspresent, och eftersom han har så snälla barn så köpte de en sån till honom.
När presenten var öppnad så skulle den ju såklart testas.
Nova ställer då frågan; Kan jag få en ny mamma? Hon skakar bollen och lämnar över till Markus, som läser svaret;
Det är för tidigt att säga.

Ja, så riktigt säker kan man alltså inte vara....




Till alla...

...pappor idag, grattis.
Men mest av allt vill jag fira min egna toppen-pappa!

GRATTIS PÅ FARSDAG!

Blä blä och blä

Sen till jobbet igår och hem tidigt... Hade för avsikt att fika tillsammans med de övriga igår, men när lunchrummet fylldes av folk och skratt, så knöt det sig i magen på mig och jag kunde inte förmå mig att gå dit... och det var inte för att jag inte ville, jag kunde bara inte... jag fick panik.
Istället packade jag ihop och begav mig hemöver, och utan att hämta barnen for jag raka vägen hem, ner under täcket med kläderna på...och där låg jag när resten av familjen kom hem.

Sen hade vi tacoskväll med barnen och avslutade kvällen med Idol...(äntligen åkte Lars ut)

Idag har jag varierat mig med gäspningar och klagolåt över värk i magen...
Detta till trots så har vi avverkat en sväng i birsta...farsdag imorgon...

Nu ska jag försöka få iordning lite mat, och förhoppningsvis så är det natten snart.


Artikel-städning avslutad

Nu så, nu har jag lusläst alla artiklar jag kunde hitta... och lite intressanta saker hittades.

* Jämtin förväntas återvända till Sverige. Jag är inte förvånad, men däremot är jag glad över det. I love to hate you!

* Det pratas om konflikten mellan Challe och Jonte... gräv djupare än så, tror jag. När det skrivs om konflikten mellan laget och Jonte, ja då tror jag att man är mer på rätt spår. Men det blir väl för mycket Hänt i veckan över kvällstidningarna då...

* Nyförvärvet Bogg... ja, det är både ris och ros, mest ris tyvärr. Men jag väntar med ett utlåtande tills jag har sett honom med egna ögon.

Inser nu att min blogg har förvandlats till en hockey-blogg, och det har väl aldrig varit min mening...
Men what the fuck?! Det händer ju inget annat i mitt liv just nu....:)

                                                                        

Orkar inte komma på nån rubrik

Den här dagen har varit väldigt konstig...eller så är det bara mitt humör som är konstigt...

Känner mig helt frånvarande och likgiltig...det enda positiva idag var väl lunchen med Åsa. Jag tog med mig min matlåda och traskade uppöver för att göra henne sällskap i mitt gamla lunchrum, och innan jag visste ordet av så var bordet fullt av gamla arbetskamrater och jag bara njöt av sällskapet. :)


Var är det för dag idag?

Är det en vanlig dag? Nej det är ingen vanlig dag, det är Frännas födelsedag! 

Grattis gumman!! 


Lunchdate nr 2

Efter en lugn förmiddag på jobbet (systemet funkade inte), så gick jag och mötte Teddybjörnen Danielsson för en bit mat och lite surr. Han hade ett väldigt nöjt leende på läpparna när han frågade vad som hände i TIK...men det försvann ganska snabbt igen när jag berättade om ryktet som placerar Jonte i Modo..:)
Men det är så mycket rykten som florerar just nu, och man får nog ta de med en stor skopa salt.

Trots det dystra samtalsämnet så hade jag iallafall trevligt, tack för sällskapet!

Lunchdate nr 1

Nu var det längesen vi träffades, så igår tog vi en lunchdate jag och Fränna. Eftersom hon aldrig hade varit på SBK så styrde vi kosan dit.

Raggmunkar, fläsk och lingonsylt...mm... Jag kan tycka att det är vansinne att betala dyra pengar för en sån lunch, men åh vad gott det är! :)

Vi åt och pratade i dryga timmen, sen var det dags att återgå till jobbet. När vi klev upp och skulle gå, så kom Jonte Hedström och ville ta över bordet, och jag övervägde att kommentera hockeyn, men fann det bäst att vara tyst. Jag är inte lika kaxig i verkligheten som jag är bakom datorskärmen...nu tyckte jag mest bara synd om honom, tänk dig själv om folk stod och skrek åt dig på din arbetsplats...

-" Fan Angelica, vad håller du på med? Jävla sopa! Gör skäl för din lön nån gång för helvete!!"

Ja du, inte skulle jag komma tillbaka dagen efter...


Äntligen!

Igår stod det att läsa att Wernblom avslutar sin karriär, och inte är det nåt jag sörjer...eller jo, det gör jag kanske... Fast å andra sidan, Modo har fortfarande kvar folk som jag kan hata, så det ska nog lösa sig ändå.

Vad vore hockey utan alla dessa känslor?! :)


TIK-LHC 2-3

Mmmm...


Jag vet inte om jag ska fortsätta ösa galla eller om jag ska ta och gnugga öronsnibbarna och bara säga; Whoooooosa.

Äh, vi tar lite gnäll.

* Tomas Skogs fortsätter att leverera usla passningar.
* Dennis Pärschon fortsätter att var oduglig och alltför lätt.
* Tenkrat fortsätter att skjuta högre än flygvapnet
* Robin Jonsson fortsätter att ladda...ladda...ladda....och skjuta rätt på motståndaren.

Hedström bänkad, i stort sett hela matchen, men visst ser han liiite sugen ut iallafall?!


Och nu, till kvällens höjdpunkt...återigen står min make för en sport-groda utan dess like.
Jag vet att ni inte kommer att tro mig, men när ni förstått att jag talar sanning, så hav förbarmande, han är ju snäll iallafall!
Here we go...
I andra pausen satt vi och klurade lite över resultat-tavlan, och helt plötsligt får han ett väldigt chockat uttryck i ansiktet och utbrister; Det står 21-20 i en match!? Hahahahaha....
Efter min förklaring, så fann han det lite rimligare att det var skott-statistiken som han hade sett....:)



Anyhow...nu är det speluppehåll, och tur är väl det, jag tror att vi alla behöver ladda batterierna lite nu.


Mycket hockey nu...

...och här kommer lite till. :)

Jag fick två biljetter till hockeyn ikväll från jobbet, så idag följer M med mig och så har jag gett en biljett till farbror.
Farfar och Kicki ställer med väldigt kort varsel upp som barnvakt så att M kunde följa med mig... kul, eftersom han missade matchen mot Modo pga barnvaktsbrist. Nu var väl i och för sig inte det nån match att gråta över för att man missade, hoppas att den här blir bättre.

Vi är timrå och vi ger aldrig upp!

Första skalpen har fallit

Och först ut att lämna klubben är Toni Mäkiaho.

Ska bli intressant att se om de har någon ersättare för honom oxå...

Uppgivenhet, en hemsk känsla

Ja uppgiven, det är så jag känner mig inför kvällens match. Jag vet inte vad som ska till för att få en vändning på det här.

Man läser i tidningarna om att det kan vara aktuellt med nya spelare, och visst, jag kan nog räkna upp ett antal spelare som jag tycker kunde få packa ihop, men finns det verkligen bra ersättare!?

Bara för att få vara neggo så nämner jag några;
Dennis Pärschon, ja den pojken gör ingen glad.
Han får sällskap av Skogs... huvva, antalet felpassningar får en att bli mörkrädd...
Vi hoppar vidare till Mäkiaho...vad har han gjort i år?! Ingenting, varken positivt eller negativt, han är bara jävligt osynlig helt enkelt.
Hedström... där finner jag inga ord...

Sen skulle jag vilja att Backlund blev bänkad ikväll till förmån för Hirsch, han kan behöva en tankeställare... Sen vet jag inte om Hirsch är bättre, men nåt måste ju göras.


Ja, det finns många fler som skulle ha sig en känga, men jag lägger band på mig...lite i alla fall! :)


I brist på annat

Den här dagen har verkligen varit lugn...endast sysslor på hemmaplan. Pappa överraskade med ett besök mitt på dagen, men det är väl det enda som är värt att nämna idag.

Så jag bjuder på några bilder från igår istället.


Det får vara måtta med allt

Jag har sen en tid tillbaka förstått att M kommer att göra sitt bästa för att vägleda barnen till "rätt" idrott, eller vad man ska kalla skateboardåkningen, styrketräningen och karate kid-fasonerna... men det må ju vara nån måtta med all påverkan... inte ens katten lämnas orörd...



För att vara övertydlig med er som inte har blivit påverkade av M än, så ligger katta-fan på tidningen Body...

Hallstaberget

I onsdag var jag på kundträff i Sollefteå, Hallstaberget.
När vi skulle åka hemöver igen så hade snön börjat falla...riktigt fint!


Underbara barn

Om spermier från pappan inte träffar mammans
ägg blir det bara en vanlig omelett av det.   
/Mikael 6 år


För att få barn måste fröna tävla. Om de spurtar
riktigt mycket är det risk att man får trillingar.   
/Johan 7 år 


För att det ska bli barn måste pappan spruta massvis
av baciller in mammans ägg. Ägget är stort som ett gåsägg.
Sedan slåss tjejbacillerna med killbacillerna. Och om tjejerna
vinner så blir det en flickbaby.   
/Julie 6 år


Om man inte kan få barn kan läkaren göra ett i provrör.
Men de flesta barn är gjorda med vanliga rör.   
/Fred 7 år


När babyn är inne i magen på sin mamma kallas den foster. 
Mamman kallas fostermor. Det första som bildas på fostret är öronen.   
/Ida 6 år


Den stora kärleken blir större med åren. Den lilla går det inte lika bra för.
Den minskar väldigt fort och slutar med skilsmässa med buller och bång
/Gun 7 år


Även om gamla tanter kan ha en väldigt stor anläggning
är det helt slut på mjölkproduktionen.    
/Håkan 7 år


Äldre kan inte få barn. Deras äggstockar har tagit slut och
dessutom har mannen problem med protesen.   
/Petter 9 år


Förr i tiden fick papporna inte lov att föda barn. De tyckte att
det var omusikaliskt. Men idag är det vanligt att mamman och
pappan föder barnet tillsammans.   
/Kathrine 6år


Man måste inte gifta sig i kyrkan. Man kan gifta sig på socialkontoret.
Eller man kan flytta ihop utan att tala om det för någon. Det viktigaste
är att man vet det själv.   
/Nina 6år

Om man inte vill vara gift längre, för att mannen kanske var dummare
än man trodde, så kan man skiljas som vänner.   
/Marie 7år


När man gifter sig får man inte skratta. Och så får man inte säga nej.
/Cathrine 5år


Det är inte säkert att man vill gifta sig med vem som helst.
Det är inte säkert att man vill klä av sig heller.   
/Linn 7 år


När man gifter sig ger man varandra ett tysthetslöfte. Om man inte håller det,
måste man skilja sig och då måste man dela på lamporna och knivarna och för
det mesta kan man inte komma överens om vem  som ska ha barnen. De som
inte kommer överens om det måste gå till  en börsmäklare. Han bestämmer att
den ena ska ha barnen och då får  den andra ett extra matbord istället.
/Regina 7år


Graverade mammor går med babyn i magen i ca 204 månader. 
/Hedda 6  år  


Det är inte så bra för gravida kvinnor att ha ägglikör i urinen.   
/Tove 9 år


Håret blir grått för att hjärncellerna skrumpnar ihop. 
/Erland 6  år 


Gamla tanter tycker om att se nakna män, de vill bara
inte erkänna det när han frågar.   
/Tone 7 år


Kvinnor består av äggstockar och så tänker de mer.
/Siri 6 år


Männen har flera framdelar på kroppen. 
/Julie 6 år  


Mannen slutar aldrig att göra celler, men han kommer
i en sorts ålder han också. Den kallas panikåldern.   
/Stina 9 år


Kejsarsnitt betyder att man skär ut babyn genom nödutgången.   
/Martina 6 år


Min pappa säger att min mamma är medvetslös när hon handlar kläder.   
/Marion   6 år


Min mamma är i alla fall väldigt söt, för hon har så väldigt långa tuttar.
/Mia 4 år


Man kan inte rå för hur man ser ut. Det får Gud ta på sig skulden för.
/Hassan 6 år


En gynekolog är... en som inte vet så mycket om halsen på folk.   
/Erland 6 år


Mormödrar och farmödrar har väldigt stora behåar. De är så stora
att jag får in hela rumpan och två knän i den ena gropen.
I den andra får min bror plats.   
/Katja 7 år 


På mormorar är tuttarna liksom dubbelt synliga. Det är för att
de har mjölkat så många familjemedlemmar.   
/Heidi 6 år 


Farmor tycker inte om att sola toppless. Det är för att hennes
toppar har blivit lite lösaktiga.   
/Stina 6 år
 


Soft dag

Igår kväll när jag hade skjutit förlusten åt sidan, så hällde jag upp ett glas vin och plockade fram lite ost och kex. Smaskens... Tur att det finns andra glädjeämnen i livet...:)

Idag händer det nog inte så mycket... M ska så småningom masa sig upp på övervåningen och fortsätta med slipandet, och jag ska väl ta mig an tvätten, det ständiga söndagsgörat....

Ha en bra dag, vi hörs!

Luleå-TIK 5-1

Kvalserien, here we come.

Pappa och farbror pratade idag om att nästa säsong så ska de åka runt till alla arenor...Gärde nästa alltså.

Vilken jävla piss skit helvetes jävlar.... Vad är det frågan om??? Jag kommer inte ihåg när jag såg Timrå spela bra en hel match senast...det måste banne mig vara förra säsongen...
Luleå hade 19-2 i andra perioden... What!?  Ska det behöva vara så?!

På måndag hoppas jag att de provar Hirsch en hel match, nåt måste göras för att väcka Backlund...

Nä, nu ska jag ta mig ett glas vin och försöka glömma den här kvällen.

Fjällräven vs fastfood

Imorse efter frukosten packade vi väskan och for till badhuset för att fördriva några timmar tillsammans med barnen. Det var en hel del kändisar där, så tiden rusade snabbt iväg.
Barnen hade som vanligt väldigt roligt, och det är ju fantastiskt skönt att de inte är lika harig för vatten som de var för bara nåt år sen. Nu hoppar de båda utan hämningar rätt ut från trampolinen, och Nova visade med besviken min vad hon tyckte om att högsta trampolinen var avstängd.

Efter badet så åkte vi till birsta för att få i oss lite snabbmat i form av hamburgare från McD.

Nu är vi åter i hemmet, och tvättmaskinen är startad för andra gången idag... Nu väntar jag bara på att klockan ska bli 18, så ska jag ta och överge familjen och åka till farbror för att se Timrå spöa skiten ur Luleå. (Ja, jag vet, det lär väl knappast hända, men hoppet är det sista som överger en, sägs det ju...)

So long...

RSS 2.0