Change of plans

Dagen blev inte alls som jag hade förväntat mig.

De starka killarna senarelade sin spegeltid, och vips, så var hela dagen som ett blankt blad.
Jag och Nova tog tillfället att åka och hälsa på min farmor, det är alldeles för långt mellan gångerna jag tar mig den tiden. Även om farmor verkade trött, så tror jag att hon uppskattade besöket.

När vi kom hem så blev det lite lunch, och precis när vi skulle till att bege oss till Birsta, så dök mamma upp. Men efter att ha varit sociala en liten stund, så satte vi foten i stjärten på mamsen, och begav oss.
Tanken var att valla ungarna på "Småland", men då kön beräknades till en halvtimme för att få komma in dit, så åkte vi till Drakborgen istället.
Där tillbringade vi några timmar, och när vi begav oss därifrån, så var det fyra trötta själar som stapplade in på Max för lite näringsintag...om man får räkna ett skrov som näring. Näring är det nog...men är det bra näring?! Om det tvistar de lärda...:)

Framåt kvällningen kom så Maja och Oscar, efterlängtade som få! :) Carola stannade kvar för en kopp kaffe och lite snack, och det var väl tur det, eftersom hon överger mig på bingon imorgon.
Det har varit full rulle på barnen hela kvällen.... tills för ca. 10 minuter sen. De leker helt otroligt bra tillsammans, jätteroligt!!
Men nu sover iallafall alla fyra... och snart sover nog även vi...

Godnatt på er!

Dagens planer

Idag hade jag beställt sol, men den beställningen verkar ha kommit bort med posten...

Två starka killar ska idag få lite spegel-tid, och eftersom C jobbar, så ska jag vara barnvakt. Ja, jag får faktiskt säga barnvakt, eftersom det inte bara är mina egna barn. :)
Sen vet jag faktiskt inte vad dagen i övrigt har att erbjuda....lite handling misstänker jag.
Maja och Oscar kommer och ska sova hos oss ikväll, men de kommer inte förrän efter middagstid, så jag kan nog sätta en lapp på att jag kommer att få utstå en hel del tjat innan de väl är här. "-Kommer de inte snart? När kommer de?? Jag vill att de ska komma NU!!" :)
Men tålamod är en dygd, sägs det ju! :)

Lite semesterväder...

...har det ju faktiskt varit idag.

Idag har vi bara varit hemma, och faktiskt så har vi fått ganska mycket gjort.
Gräsmattan är klippt, 2 maskiner tvätt är hängda och strukna, rabatterna är rensade från brännässlor och syren och M och barnen har varit på Tarzan-stigen medans jag lagade riktig mat för första gången på ja, jag vet inte hur länge. Annars har det blivit nåt man slänger ihop på 2 sekunder, eller så har det blivit grillat.
Och jag har till och med hunnit med att sola 1 timme oxå... men som en vis dam brukar säga; Solen tar inte efter midsommar. Så det var väl en bortkastad timme, men skönt var det iallafall! :)

Missnöjda

Igår blev det ju en sväng på stan...mötte upp mamma och pappa där för en fika tillsammans. Vi fick nog sitta i lugn och ro åtminstone en halvtimme. Sen var barnens tålamod slut.
Då begav vi oss iväg till Birsta, för lite mat-shopping, inköp av kattmat och Guitar Hero Aerosmith. Känslan inför den nya GH-skivan var på topp; kan det misslyckas?!
Kl 18 igår kväll började vi spela, tre timmar senare hade vi klarat spelet, utan en enda bra låt... Missnöjet var minst stort.

För att trösta oss lite, så blev det en påse godis, lite chips och M´s favoritfilm när han var liten; The Goonies, eller hur man nu stavar det...:)
Den var så pass att jag inte somnade ifrån den iallafall, så igår kväll fick jag somna i sängen...:)

Perfekt start

Kvällen igår slutade på vanlig vis... Vi slog igång första Pirates-filmen, och när jag hade mulat godis tills jag var kräkfärdig så slog jag igen mina klarblå... skönt... Mindre skönt när man vaknar på soffan kl 02, och ska behöva förflytta mig till sängen...men det är väl smällar man får ta antar jag. :)

Imorse vaknade man som vanligt av ljudet till högljudda barn...men man får väl acceptera att det är så...förhoppningsvis blir det bättre nån gång...:)
Masade mig iallafall upp, satte igång kaffebryggaren...tänkte att en kopp kaffe och en smörgås skulle få mig i form. Viktväktarna lär väl vrida sig i plågor, men vad fan, det är semester! :)

Jag känner mig full av energi, det är underbart att ha semester....nu ska vi bara hålla tummarna för att finvädret infinner sig snart!

Nu ska vi snart göra oss klara för en tur till staden...ungarna ska bara göra av med lite överskottsenergi på övervåningen i form av dans och sång till Hard rock Halelujah...:)

En klump i magen och ett konstigt humör...

...Återigen är Winnerbäck citerad...:)

Men det är inte så farligt som det låter... Dagen har gått bra, jag har haft jättemycket att göra och känner att jag börjar få flyt på saker och ting.
H-E var in en sväng på jobbet, så vi gick ut och käkade lunch tillsammans med M och M. Jag bjöd M på lunch som en liten going away/tack för allt-present...eller vad man ska kalla det...:)
Efter att ha röjt undan det viktigaste, så avvek jag hastigt och lustigt, tack och hej, vi ses efter semestern. Efter mig lämnade jag X antal fågelholkar...:)

Väl hemma efter hämtning på dagis så var det dags för middag...och för att fira in semestern så åkte vinglaset fram! Men bara för att fira litegrann...vi skulle nämligen vara barnvakt åt Isaac idag...
Så just nu ligger han ute i vagnen och sover, sockerkakan jäser i ugnen, och snart kommer pappa hit på en kopp kaffe.
Ska nog försöka få hit brorsan och Sara på en kopp oxå, vi får se hur det går.

En bra kväll blir det nog i vilket fall! :)

Nu vaknar Isaac...vi höres!!

Pest eller kolera?

Skitsnack, eller mycket skitsnack?

Ibland blir jag så förundrad över vuxenvärlden... vissa människor får mig att skämmas över att tillhöra den. Gränsen mellan arbetsplats och dagis är verkligen hårfin ibland... och det gör mig så frustrerad. Och det värsta är; deras beteende får mig att vilja bli barn igen, jag vill bara skrika och stampa i golvet... Eller kanske snarare vill jag nypa mig i armen och fråga mig själv; Är det verkligen sant? Är det här beteendet verkligt?!
Är det bara jag som ser vansinnet....är det bara jag som ser att det är ett sjukt beteende?? Fjanterier...

Nu väljer jag mellan skitsnack och mycket skitsnack...och jag väljer att vara den vuxna.


Hopplösheten börjar infinna sig

Ännu en tisdag utan vinst...

Det började så bra... Carola satt och väntade redan på första bingon...men inget... Humöret var på topp, skvallret nådde oanade höjder idag, Carola körde nästan i diket då hon låg dubbelvikt och kippade efter andan...vad som fick hennes ögon att tåras i den värsta skratt-attacken i vår bingo-historia, det får inte ni veta...:) Men vansinnigt roligt var det iallafall! :)

Men i takt med att vindarna utanför våra nervevade fönsterrutor började öka i styrka, så sjönk vårt hopp, igen... Inte bara hoppet om att äntligen få med sig en vinst hem, utan även hoppet om att få lite värme, sol och bad den här sommaren. Det kändes som rena rama hösten där i Ånäsparken.
Man får inte direkt nån semesterkänsla...och till veckan börjar den... får hoppas att vädergudarna bestämmer sig för att låta solen skina lite iallafall.

Tack Linda för lyckönskningen iallafall! :)
Bättre lycka nästa gång! :)

För att vara slö...

...så har jag fått mycket gjort idag. Det har varit en jätterolig dag, har äntligen kunnat börja göra saker utan att fråga först. ;) Det tog sin lilla tid, men nu är jag där. :P

Pga att opeln lämnades på verkstan imorse, och M tog passaten hem igen (han är klen idag), så var jag billös.... det löste sig dock ganska bra eftersom brorsan ställde upp och kom och hämtade mig. Tack!

Nu sitter jag och väntar på att det ska bli dags att ta fikaväskan och bege sig till Cocarola, för vidare färd mot Kovland och vår snack-kväll (bingo). Kan det vara så att det är ikväll det händer?? Håll tummarna! :)

Ingen är perfekt...

...och absolut inte jag.
Det finns ju såklart de i min närhet som försöker få mig att tro att jag är bra på alla sätt och vis... men då är det ju tur att det finns de som plockar ner mig på jorden igen... jag vill ju inte bli uppblåst...:)
Några av mina brister är; jag jobbar dåligt... har svårt för att lära... och har mycket problem, så jag tenderar att gråta ganska mycket...

Vad gör man med sån information? Prove them wrong? Skita i det helt? Bara lägga det helt åt sidan...? En ytterligare brist som jag har; Jag kan inte bara rycka på axlarna...
Men å andra sidan... det finns ju ett talesätt... nåt med stenar och glashus...Bara för att man säger att man har mycket att göra, så innebär det ju inte att man gör mycket....:)

Nä, idag är dagen då jag lär mig rycka på axlarna..:)

Barnfritt

Idag hämtades barnen på dagis av sin farmor, för att sedan bege sig mot staden och ett besök på cirkus, för andra gången den här månaden. :) Men jag misstänker att de inte beklagar sig över det. De ska även få sova över, vilket då innebär att vi inte behöver lämna några barn imorgon före jobbet.

Vi blev lite ställda när vi inte var tvungna att stressa hem för att hämta barnen på dagis... sånt är man ju inte bortskämd med... så vi passade på att dröja oss kvar i stan...käkade lite "vagnen-mat" på M´s jobb, och sen vidare till Filmstaden för lite spänning och äventyr med Indiana Jones.
Helt klart sevärd film.

Parkerade bilen på vår uppfart då kvällen fortfarande var ung... så nu blir det till att hämta täcket, och ta vid där kvällen slutade igår...:)

Godnatt!

Superduktig kille!!

Igår plockades stödhjulen bort från Neo´s cykel, och gissa om han var stolt!? :)

Förra veckan lärde han sig att cykla på två-hjulingarna som finns på dagis, och eftersom de är lite enklare att cykla på än en vanlig cykel, så var vi lite lur på om det skulle bli för svårt för honom utan stödhjulen.
Men efter att ha fått lite hjälp på traven att komma igång, så cyklade han som bara den alldeles själv. M fick ju springa efter honom så att han inte skulle drutta omkull när han skulle stanna, men det gick jättebra.
Och innan han tröttnade för dagen, så hade han lärt sig att starta och stanna alldeles själv...så nu har vi två cykel-marodörer lösa på gatan! :)

Hård dag

Igår blev det äntligen av; mina blom-inköp på Plantagen. Men det var i grevens tid... jag vet inte vad jag tänkte på, eller med. Det var ett väldigt urplockat sortiment som återstod, så i år vinner inte mina blomlådorna något pris för mest planerade lådan. Det blev väldigt enkelspårigt med en sorts blommor...*suck* Men nu lär jag ju aldrig göra om det misstaget igen, nästa år kommer jag att vara ute i god tid!!

Jag fick bra (?!) hjälp av Nova med planteringen...hon tyckte att det var jätteroligt att få hjälpa till.
Efter en hel del slit med det, så var det dags för lunch...och sen för att göra sig förtjänt av en kopp kaffe med rabarberpaj och marsan-sås så blev det gräsklippning. Vi har inte någon stor tomt, men det tar sin lilla tid...
Precis när vi hade fikat klart, så dök pappa upp... som tur var så fanns det fika kvar åt honom oxå. Kul med lite spontanbesök så där! :)

Dagen avrundades med en mysig stund i soffan, med täcket uppdraget till hakan, och Die Hard 4 som rullade för mig bakom stängda ögonlock....:)

Midsommarafton, del II

Efter Bergeforsparken så styrde vi kosan mot mamma och pappa för lite mat, dryck och spel.
L-H m familj var oxå där.

Mamma och barnen gick och plockade blommor för de traditionella blomsterkransarna.
Så här såg det ut.

   

Midsommarafton, del I

Midsommarfirandet började i Bergeforsparken tillsammans med bl.a. J & C med tillbehör. Vi hade med oss lite fika, barnen lekte, och allt avslutades med dans runt midsommarstången.
Vis efter förra årets sockervadds-fiasko, (det var jättelång kö, och precis när M kom fram, så tog sockervadden slut) så intog M sin plats i kön för att barnen skulle få sitt vadd i år. Men jag tror, att om han hade vetat i förhand vad som väntade, så hade han aldrig ställt sig där.
Han och Neo köade tålmodigt i nästan 1 timme... helt sinnessjukt. Dansen runt stången började innan de hade nått fram, så jag hämtade Neo så att han fick vara med på det iallafall.

Här kommer lite bilder.


   

Det är skit att vara slö...

...eller det är kanske inte det det handlar om...kanske snarare bara att jag har ett liv, som ibland faktiskt inte har utrymme för bloggning. Det får mig att må ganska bra faktiskt... för ibland tvivlar man ju... den ena dagen är den andra lik...
Men den här helgen har faktiskt vara väldigt bra... vi har haft fullt upp i stort sett varena minut. Ska försöka bena i de olika händelserna bara. :)

Dålig kontakt

Idag åkte jag till jobbet med tanken helt inställd på att jobba hårt... hade mycket att ta mig för idag... Men det gick ju helt i stöpet då systemet inte fungerade.  Så idag har jag i stort sett rullat tummarna hela dagen... jag fick igång systemet någorlunda ett tag, så några offerter fick vi till, men sen gjorde systemet kväll... och kl 14.30 gjorde vi oxå det.
Så jag åkte och hämtade barnen lite tidigare än bestämt istället, och sen for vi hem och gjorde oss klara för kalas istället.
Det är Fredriks 17-årsdag idag, grattis Fredrik!!

Markus åkte motorcykel idag, så vi behövde inte vänta på honom, och tur var väl det, med tanke på dessa vansinniga köer ut till Njurunda.
Det finns inte ett hus i världen, som skulle kunna få mig att vilja bo där ute.... jag var så j*vla förbannad när jag väl hade kommit ut till Nolby, så jag hade kunnat slagit nån...  Vilket jävla vansinne...Usch!! Tur att vi inte behöver åka ut dit i rusningstrafik många gånger per år.

Väl där så bjöds det på hamburgare och senare tårta... mycket gott!

Och nu är vi hemkomna igen, alldeles lagom till avspark slog jag igång tv:n... så nu ska jag koncentrera mig på matchen och göra vad jag kan för att se till att det blir seger...
Har slagit vad om 50 kr med Metha... jag tippar 2-1 till Sverige och hon tror på 2-2.
Vi får väl se...:)

Årskortet säkrat

Idag har jag varit och säkrat nästa säsongs årskort, och jag fick samma plats i år igen, perfekt! :)
Aaaaningen dyrt är det, men det är ju så roligt... och barnen tycker oxå om att gå, så det är ju inte bara mitt nöje.... jag försöker intala mig det iallafall! :)

Det lönar sig inte att stjäla

Tisdag, och därmed dags för bingo igen. Eller pratkväll som vissa kallar det.

Jag :"- Det är ju bingo ikväll!"
ML "- Jaha, det är pratkväll med Carola ikväll?!"

Ja bättre än så kan man nog inte förklara det.:)  Många höjer fortfarande på ögonbrynen när jag säger att jag ska på bingo, men bingon är bara en bra ursäkt för att få komma iväg och umgås med Carola en stund, skvallra och fika, sen är det ju bara en bonus om man vinner, vilket verkar vara så in i helvetes svårt.
Idag stal jag till och med för att öka chanserna.
Nä, jag stal inte egentligen...det bara råkade bli så...

Jag köpte tre brickor...men när jag gick därrifrån så hade jag bara två... jag letade och tyckte att jag särade på brickorna riktigt.. jag visade Carola, och jag särade på brickorna inför han i kassan oxå... och jag hade bara två, så jag fick en till av honom.
Men sen när vi satt i bilen och jag skulle lägga undan de tills det var dags för spel, så hade jag helt plötsligt fyra brickor... jätteskumt! Men ja, i princip så stal jag ju en extra bricka. Men det enda resultat som kom av det, var ju att jag fick svårt att hinna med och jag hann absolut inte med att prata med Carola.

Vi fick iallafall sitta och vänta några gånger... men närmare än så kom vi inte den här gången heller... men skam den som ger sig... nya tag nästa vecka.
Vi hade iallafall en jätte jättetrevlig kväll, som vanligt!! :)

Kalla mig knäpp...

...men det är 93 dagar kvar till Elitseriepremiären...TIK-HV71. :)

Blott 15 år

Min åldersnoja kan läggas på hyllan.
Inom loppet av två dagar, har jag två gånger fått höra att jag är omogen... de har kanske inte använt just det ordet, men igår fick jag höra att jag beter mig som en 15-åring ibland... och idag när jag berättade det för jobb-M, så instämde han?! Så rimligtvis borde jag kunna lägga bort min åldersnoja...man är ju inte äldre än man gör sig... så nu ska jag plocka fram mina mysbyxor och börjar svänga mig med ord som; fett nice, du äger och typ ba´....

Chill.

Elitseriens största gris...

...lämnar Sverige för spel i NHL?!?! Har de blivit alldeles tokiga där på andra sidan Atlanten?? Och jag ska erkänna att det är delade känslor... Jämtin är nog den spelare som jag har hatat mest den gångna säsongen. Han hade nog inte många byten utan grisigheter... Fast å andra sidan, nu när han försvinner; Vem ska jag då hata??? Det måste ju finnas en sån oxå. Förra året fanns det ju i och för sig inte bara en gris, utan flera... Jämtin, Ledin, Ward, sprattelgubben Krizan och Wernblom för att nämna några... Men det hör ju till, vore ju lite trist utan de oxå...


Mysbehov tillfredsställt

När vi hade ätit så kom mamma och pappa och hälsade på. Pappa lämnade motorcykeln till M som han ska få låna ett par dagar. Så imorgon kommer jag kanske att vara i tid på jobbet, då jag bara har två barn att ta hänsyn till.
Anyway... Medans jag satt och pratade med mamma och pappa så kom L-H och Sara traskandes... med Isaac i släptåg såklart...:)
Så nu känner jag mig väldigt nöjd efter att få ha myst och pratat lite skit med Isaac...skulle kunna sitta hela dagen och försöka få honom att skratta...han är så otroligt söt...:) fasters go-prupp....

Men nu är det dags att slänga mamma´s go-pruppar i säng... så god kväll.

Social inskolning

Jag har nu påbörjat min tredje vecka på mitt nya jobb, och idag tog vi (jag och M) ytterligare ett steg i "utbildningen", nämligen; Att vara delaktig på eftermiddagsfikat.
Men nu är det ju så här; man kan inte lära sig hur mycket som helst... ibland tar det bara stopp. Avsikten fanns, steget togs... kaffekoppen fylldes...men sen tog det stopp.
När jag insåg att det var proppat runt fikabordet så vände jag på klacken och gick tillbaka till min plats.
Jag upplyste M om att vi kunde skjuta på det här steget i utbildningen ett tag till...det torde gå ganska snabbt att lära sig... så det gör inget om vi väntar några dagar till med att eftermiddagsfika. :)

Oh crappy day

Fy och f*n vad trött jag är idag...
Har en känsla av att det kan bli en soft dag idag.
Fick dock en fin start på dagen i form av två barn som kom och kramades medans jag låg och drog mig lite. Alltid uppskattat! :)

Jobba på!

Jävla regn

Jag hade dagen helt utstakad när jag vaknade imorse; en sväng till Birsta för att inhandla lite blommor, äntligen! Och sen få ner de i lådorna och få lite sommarfint. Men blev det så?! Nä, knappast. Regnet stod ju som spön i backen, och vem har väl lust då att ens sticka ut tån utanför dörren...?! Och att sen plantera ut de i lådorna känns ju om möjligt ännu mer avlägset...
Så mina planer spolades bort totalt...

Istället så nappade vi på erbjudandet om lite fika-sällskap på Birsta City med Putte och Susen. Barnen skötte sig någorlunda iallafall, så lite skvallrat blev det ju.
Efter det så begav vi oss till mamma och pappa där vi hade bjudit in oss på middag i utbyte mot lite rabarberpaj. Och god mat blev det... smaskens.

Nu är vi tillbaka i hemmets lugna (?!)  vrå....
Vi köpte en ny stereo till barnen när vi var i Birsta, så just nu håller de på att dansa till Iron Man på övervåningen...tidigare har även Alice Cooper med Poison och Magnus Uggla med Pärlor åt svin spelats och sjungits till. En salig blandning! :)

Ja, då var det söndag...måndag igen imorgon... men det är ju kort-vecka, alltid nåt! :)

I´m so sorry

Jaha...där fick man för att man engagerade sig... där fick man för att man köpte tröja och bänkade sig framför tv:n...
Jag får väl bara be om ursäkt till alla helhjärtade fans... det är mitt fel att Sverige förlorade... Nästa match får jag kanske avstå att se, så vinner de säkert mot Ryssland. :)

Starke man och ytterligare shopping

Efter en välbehövlig sovmorgon (barnen sov till 9.15) så gjorde vi oss klara och begav oss in till stan. M och barnen skulle och se Starke man tävling nere i hamnen, och jag tänkte shoppa lite mer. :)
Väl inne i stan så ville Nova följa med mig istället, så hon och jag traskade uppför storgatan...och alla drakar efter vägen var hon ju bara tvungen att provsitta, och vi hade ju ingen brådska, så det fick hon göra.

Min Sverige-tröja skapade avundsjuka hos mina päron, så vi gick och köpte en likadan tröja till pappa. Sen blev det lite shopping till barnen...
Lite senare anslöt M och Neo, så då blev det korv till barnen och lite vila. Trots vilan, så orkade Nova inte gå tillbaka till bilen, så M lät henne sitta på hans axlar...och då uppstod denna något udda syn...:)




Sen blev det lite grillning, fotboll och lite rabarberpaj ute på altanen medans regnet smattrade mot altantaket.

Det är verkligen guld värt att kunna sitta ute på altanen och mysa även när det regnar!


Middag i Oxsta

Igår ringde Marlene mig på jobbet och bjöd hem oss på middag...och det tackar man ju inte nej till efter en hård(?!) arbetsvecka.
Jag slutade tidigare än M, så jag tog en sväng på stan medans jag väntade på honom. Det är helt otroligt hur lite tid man behöver för att göra av med en massa pengar! :)
Tagen av fotbollsfebern som råder just nu, så traskade jag iväg till Stadium och köpte mig en Sverige-tröja...riktigt snygg faktiskt. Det blev även lite annat smått och gott...även de övriga tre familjemedlemmarna gynnandes av mitt shopping-rus.
Köpte även med mig en kvast till kvällens värdpar, för en gångs skull... annars brukar jag glömma mitt manér.

Kvällen bjöd på väldigt god mat, en hel del vin... skratt och diskussioner...barn-gos....och födelsedagspresent i efterskott...Jag ska få avnjuta spa nån dag här framöver...:) Tack så jättemycket! :)

Lägger in lite bilder från en som vanligt jättetrevlig kväll i Oxsta:










Det blev en lång kväll för kidsen...men de var jätteduktiga. :)

Vilken lycka! :)

Enträgen vinner, sägs det ju... Fast nu var det kanske inte riktigt så.

Idag var jag ut på lunch med H-E och M... och utan påverkan från mig, så hamnade vi på BK´s. Och som alltid, så droppade de in...en efter en... Axelsson.... Andersson....Svensson...och till min stora lycka; Regin!! :)

Efter det ville M och H-E inte vara med mig längre... de tyckte att jag kvittrade för mycket...:)

När Markus fick vetskap om detta, så belade han mig med husarrest... men jag lugnade honom med att eftersom jag inte har några kvalitéer, så vill Regin inte ha mig iallafall, så jag stannar hos Markus. :)

Angenämt problem

Att vara slö kan ha sina fördelar! :)

Eftersom gårdagens middag blev minst sagt torftig, så blev det ingen matlåda idag, heller. Men det förde ju något gott med sig... i dubbel bemärkelse.
Jag blev ju "tvungen" att äta ute, så då passade jag på att fixa en date med Lovely-Susen. Sagt och gjort, i hällande regn så styrde vi kosan mot BK´s. Deras tomma uteservering förvarnade om bristen på plats inomhus... När vi kom in så slog vi en lov runt lokalen, och kunde konstatera att det var en massa Tikare där även idag, eller rättare sagt; jag konstaterade det, och upplyste sen även Susen om det...:)
Men vi gjorde även ett till konstaterande; det fanns inte en stol ledig där idag. Så vi knallade över vägen till O´Learys istället.
Där blev det lite pasta och en massa skvaller och fnitter.
När lunchen började närma sig sitt slut, eller kanske snarare grym övertid, så gick vi tillbaka till hamnen. Passade även på att få en guidad tur i LF´s lokaler...fint som snus. :)

Tack Susen för en trevlig lunch, det gör vi snart om igen! :)

Gått och dött...

En något udda diskussion uppstod på jobbet idag.
Meningen; Han har gått och dött... innebär visst lite olika saker för mig och M...

M "- Jaha, han begick självmord..."
Jag "- Nä, varför tror du det??"
M "- Jamen om man går och dör, ja då har man tagit livet av sig...man går liksom ut i skogen och skjuter sig.."
Jag "- Äh, man kan på Ica och få en hjärtinfarkt och dö..."
M blänger... blänger...blänger... "-Äh, så är det inte..."

Diskussionen avslutades inte med enighet, och jag står fast vid min uppfattning! :)


10 år...

...och han fattar fortfarande inte vad som får mig att må dåligt....
Eller är han bara sadistisk när han visar det här för mig??

http://www.snabbstart.com/film/734ec39bd1

1408

Är det nån som har sett 1408?? Är det nån mer än jag som är besviken på slutet?
Visst, den var spooky...i början... sen blev det bara liiiite för mycket... Man hade ju kunnat rädda filmen genom ett bra slut, men inte då... Vad är det med filmskaparna nu för tiden? Har de alla tröttnat på lyckliga slut? Visst, det blir ju förutsägbart om alla ska sluta lyckligt... men nån film kan väl göra det?!! Vad är det för fel på variation??


Snacka om att stå i skuggan

En tanke slog mig när jag satt och kikade runt lite bland olika bloggar... Det är många som verkar tycka sig behöva stå bakom sin kille av någon anledning... Här kommer lite olika namn på bloggar som jag reagerat på; Lastbilschaufförens flickvän, Hockeyfrugan, Jag och fotbollsspelarn m.fl.

Jag skulle kanske byta namn jag oxå... Försäkringstjänstemannens fru...? :)

Ännu en bra dag på jobbet

Idag var det dags att påbörja projekt upprensning. Och ska jag vara ärlig så misstänkte jag att det skulle ta hela den här veckan att komma igenom alla ärenden, men jag och M jobbar bra tillsammans, och innan dagen var slut så var vi klara... något mosiga i skallarna, men jobbet var gjort. Jag tycker att det funkar riktigt bra med M, det är nästan så att det känns tråkigt att han snart slutar och att vi inte ska jobba tillsammans hela tiden. Men man vänjer sig väl vid att vara själv oxå misstänker jag. :)

Jag kan iallafall konstatera att jag är väldigt nöjd med mitt byte av jobb, trots att jag trivdes på mitt förra jobb oxå...

Bra hörsel

Från och med idag så är det dokumenterat; Nova har bra hörsel. Så hädanefter kommer hon att komma undan varken städning eller andra muntliga överenskommelser. Alla påminnelser kommer att låta så här; Nova, vi vet att du hör vad vi säger... :)

Kammade noll den här veckan oxå

Tisdag = Bingo

Förutsättningarna idag var ändrade... Idag kunde inte Cocarola följa med, av flera anledningar.... så jag övervägde ett tag att hoppa över det jag oxå, men efter att ha övertalat mamma om att sitta i bilen med mig istället för att sitta inomhus, så begav vi oss mot Kovland iallafall.
För att utöka chanserna att vinna, så spelade jag idag med tre brickor istället för de vanliga två.... tror ni att det hjälpte?? Inte då... visserligen satt jag och väntade två gånger idag...i vanliga fall blir det en gång... men vad gör väl det när jag ändå inte vinner??!!
Men vi måste ju komma närmare en vinst för varje gång vi blir utan? Visst låter väl det rimligt?

Jo, jag höll ju på att glömma... Jag mutade min mamma med fika och skvaller, så att vi skulle sitta i bilen... men vad hände?? Jo, vi träffade min moster där...inomhus...vid ett sånt där förhatligt bord...inomhus...isch... och det blev surr... och mer surr.... och sen, kom frågan från mamma; Ska vi inte sitta inne då?? *suck* Jaja, det är väl kanske inte så hemskt....
Men det gick inte många minuter innan jag kom ihåg varför jag inte tycker om att sitta inne.... sura gamla kärringar, som börjar hyscha en så fort de får syn på utroparen... sura gamla kärringar, som blänger på en så fort man gör en ansats till att vilja hosta... och hosta gjorde jag en hel del ikväll... andra sura gamla kärringar, som själva hostar så att man tror att de håller på att dö... sura gamla kärringar, som inte tycker om att jag upplyser mamma om att jag väntar.... Nä fy och usch!!!
Nästa gång ska Cocarola med, och vi ska sitta i bilen, och prata  precis hur högt vi vill!!!!

En bra dag på jobbet

Idag har vi haft fullt upp...och det gillar jag! :) Och jag börjar ju fatta lite av vad det går ut på iallafall! Har ju till och med vågat mig på lite egna initiativ...:)

På lunchen knallade jag upp till Åsa och Bolagsverket och käkade lite lunch där med henne och alla andra gamla kollegor.. kul att träffa dom igen! Skönt att sitta och surra med folk som man känner...har inte fått så mycket kontakt med folk på jobbet än...kanske mest beroende på att jag inte går och fikar samtidigt som de... men jag får bli lite varm i kläderna först, och så blir det nog annorlunda sen när M slutar, då är jag ju ensam, så då lär jag nog söka mig mer till de andra.

Det blir nog bra...:)

Gud vad mycket tok!!!

Nån gång för länge sen fick jag nåt mail från en av mina kusiner, där han tyckte att jag skulle gå med i Tagged. Jag har ingen aning om vad det är, och har inte fattat hur man ska göra med det. Men iallafall... för nån vecka sen satt jag och kikade på det, och kom iallafall fram till att man skulle lägga in en profilbild...sagt och gjort, nu är den på plats....problemet är nu bara att så fort jag är inloggad på msn, så får jag en massa mail, från världens alla hörn och kanter, från killar som undrar hur jag mår osv. En del på svenska, en del på engelska... Varför????? Låt mig vara!!! Det senaste fick mig att skratta högt för mig själv... en del är ju inte riktigt kloka...

Ni ska få se.... här kommer det:

Hi , u know u look like a smouth beautifull cat , u are very enticing and charming .
ur eyes are the most attractive that i have ever seen .
Sweety my heart has set on u just through my seeing ur pictures . Your lips are like a bee hive that are very sweet . Your face is like a light's candle that would enlighten a dark sea . Your shape is as slim as a deer .
Finally, u have actually, appeased my inner ego .

Kan man få lite smör till det där?! *skrattar*
Nu jagar jag min kusin för att ställa honom mot väggen; vad har han lurat in mig i??? Det verkar ju vara värsta dating-sidan... och det gott folk, kan jag vara utan!!

Nära-döden-upplevelse

Ja, om Hilding hade förstått bättre, så hade han haft en nära-döden-upplevelse imorse.

Igårkväll när vi skulle gå och sova så kom Hilding inte in...(och för er som inte vet, så är Hilding vår katt)...men vi funderade inte så mycket över det utan gick och la oss. Imorse hade Markus en olustig känsla, så han klev upp och kollade om Hilding ville komma in. När han inte kom, så klädde han på sig och gick ut och kollade efter vägen för att se om han hade blivit påkörd, men han såg inte till Hilding någonstans.
När det så var dags att åka med barnen till dagis så ropade vi efter honom igen, men ingen katt ville komma in.
Av en ren slump så tittade jag in i passaten när jag var på väg till vår andra bil, och där tittade han yrvaket upp mellan sätena.
Han måste ha smitit in i bilen när bagageluckan stod öppen...så han var alltså instängd i bilen från ca kl 18 igår till kl 8 imorse....
Tänk om jag inte hade sett honom....med tanke på vilken värme det har varit i bilen idag....ja, då hade det osat katt i den när vi kom hem från jobbet.
Hemska tanke....

Sol och bad

När jag vaknade imorse så blev jag varse att kvällen/natten hade satt sina spår, men det som inte dödar, det härdar, sägs det ju. Och med tanke på hur vansinnigt roligt vi hade, så var det helt klart värt det.

Nova fick sova över hos Maja, så vi hade bara Neo hemma, och tro det eller ej, men han sov faktiskt till 9.15... Riktigt skönt!
När vi hade ätit frukost så packade vi badväskan, svängde förbi the Winsa family, och sen åkte vi  tillsammans in till stan och sporthallsbadet. Riktigt varmt och skönt var det!
Men gårdagen hade satt sina spår på fler än bara mig, så vi kände oss nöjda efter bara ett par timmar.
För att återställa kroppen, så tog vi vägen om Max på vägen hem...skrovmål...smaskens!!

Innan vi återvände hem, så stannade vi till hos mina päron för en kopp kaffe och lite surr. Stämde av lite med våra planer inför hundköpet nästa sommar... it´s a green light... en golden-hanne vid namn Sam, blir vår nästa familjemedlem... Går jag händelserna i förväg... ja antagligen...:)... men man måste ju få drömma och planera, eller hur?! :)

Nä, nu är det dags för lite film innan det är dags att knoppa... ny arbetsvecka tar sin början imorgon, och jag ser fram emot den med spänning! :)

Ha en trevlig kväll allihopa!

En riktigt bra lördag, till slut.

Lördagen var tänkt bli en dag på sporthallsbadet, men vädret ville annat. Och det var kanske tur det, för mina bihålor värkte och huvudet höll på att sprängas i bitar. Så det blev 2 alvedon och sängen i två timmar istället. När jag vaknat igen så packade vi ihop oss och åkte till familjen Winsa för lite grillning, vin och singstar.
3 fläskfiléer senare var vi mätta och belåtna... men plats för kladdkaka och grädde finns det ju alltid, så även det dukades fram. Smaskens!
Innan kvällen spikades så hade vi fått avlägga löfte om att tv:n skulle få vara igång så att J kunde titta på fotbollen, och det kunde vi ju gå med på såklart. Men när så klockan var slagen så hade ju singstar hittat fram, och då kan man ju bara inte sluta... Så J avstod från fotbollen, trots att vi sa att vi kunde sluta... Fast det skulle visa sig vara svårt att sluta... eftersom klockan blev 02 innan vi stängde av och begav oss hemöver.

Nu höll jag nästan på att glömma det viktigaste, vilka som vann kvällens lilla sångtävling.... Jag och Cola tävlade mot Markus och Johan... och vi lät de vinna några låtar iallafall, men annars var det ju en jordskredsseger av damerna! :)

Tack J&C för en jättetrevlig kväll!!







Holy sun

Som förutspått så blev det en riktigt varm dag idag, och jag klagar inte!
Barnens pool blåstes upp och fylldes idag, så i deras ögon är därmed sommaren här. Dagen D...dagen de har tjatat om sen i mars, dagen då poolen plockades fram.
Men sen hade de nog inte räknat med det kalla vattnet som den fylldes med... ingen har badat idag. Inte hos oss iallafall, men hos grannungarna har det badats desto mer.

Värmen har nog gjort så att bacillerna i min kropp har frodats ännu mer, för nu värker bihålorna som bara den...:( Så eftersom humöret inte var på topp så blev det en lättsam middag; kycklingsallad. Riktigt gott och passande i den här värmen.
Efter middagen gjorde vi oss klar och promenerade bort till brorsan och Sara, och störde deras promenadplaner. :) De erbjöd mig lite vin, och det tackar man ju inte nej till.
Så efter lite surr, lite gos med Isaac och ett uppskrubbat knä på Nova, så packade vi ihop oss och begav oss hem igen. Så nu väntar kvällsfika för barnen, guitar hero för de vuxna...och lite senare när kidsen sover, blir det film och godis...:)


Trevlig kväll, vi hörs


Surt sa räven.

Veckans sista arbetsdag är avklarad. Och det var en väldigt lugn dag må jag säga.
Innan lunch for jag och H-E ut till Timrå för att träffa en kund, som senare visades sig inte vara hemma... men men. Efter det så for vi till E.on Arena för lite lunch. Jag har aldrig ätit där förut, så det var kul att se hur det var. Maten var sådär, men det gjorde inget.
Efter att ha lunchat på B&K tidigare i veckan och stött på halva TIK där, alla utom Regin typ, så hoppades jag lite på att de kanske skulle luncha på arenan idag.
Men M tog snabbt ner mig på jorden igen med ett sms; Han är inte där va´?! Han är på B&K med mig och Junior.
What??? Vilken dålig tajming...:( Men men, M gav honom en puss från mig iallafall, så jag får vara nöjd ändå! :)

Efter lunchen var det dags för en liten kubb-turnering utanför jobbet. Jag anade av snacket innan att det låg en hel del prestige i de här mötena, så det var bäst att verkligen göra sitt bästa, vilket inte var mycket, men ändå, viljan fanns ju iallafall! :)
Lagen var inte enligt planerna och tidigare år, men jag tror nog att det var näst intill iallafall, jag väljer att tolka det så iallafall! :) Och med det sagt så tror jag att ni förstår vilket lag som vann....
Det vinnande laget belönades med en biobiljett...men även förlorarlaget fick en, som tröstpris.:)

Ikväll väntar cirkus med barnen och familjen Winsa, det ska bli kul! Förutsatt att man överlever hettan inne i tältet.

Jaja, hoppas att ni får en trevlig kväll, vi hörs!

Trött....så trött...

Idag har det varit tungt... har varit så otroligt trött i eftermiddag och jag har känt mig väldigt låg...och uppgiven.... Jag förstår inte varför... det har gått bra på jobbet. Visst, man har ju insett att man har mycket att lära, men det är inget jag känner är en omöjlighet...
Jag hoppas verkligen att det bara är det att jag är trött och att det inte är ett tecken på att jag inte mår bra än...Det är kanske tur att det är semester snart....

Lagträff på storgatans bar & kök

Idag hade jag stämt lunchdate med Teddybjörnen Danielsson, och eftersom det inte kändes så aktuellt att rusa upp till torget för att mötas, som vi vanligtvis brukar göra, så stämde vi träff utanför Storgatans bar & kök. Eftersom jag är lite ovan mitt nya avstånd så blev jag lite sen, och T fick därmed stå och vänta på mig...men väl där så gav jag honom som vanligt en kram, fast det var visst inte så uppskattat... stackarn kunde ju knappt andas utan att det gjorde ont i revbenen/bröstet... och lite sadistisk som man är, så dunkade jag ju näven i bröstet på honom oxå...ooops. :)

När vi i stort sett var klara, så puttade jag på T och talade om för honom att Erik Andersson och Anton Axelsson kom intraskandes där oxå... och jag vet inte varför, men helt plötsligt blev han ännu sämre... verkade ha svårt att andas och såg ut att vilja kräkas...
När sedan Jonte, Björn Svensson, Hynning och Robin Jonsson oxå dök upp runt oss, så lyste paniken i hans ögon, så det var lika bra att ge upp och gå därifrån...
För er som inte redan har listat ut det, så är T en sån där Modo-it....:)

"-Where the fuck is the justice?"

Ja, den frågan ställde Cocarola...och frågan är väldigt väldigt befogad!
 
Det är ju tisdag igen, och så dags för bingo igen. Glad i hågen, som vanligt, så begav vi oss till Kovland, med fikaväskan laddad, som vanligt.
Men döm av vår förvåning...inget är tydligen heligt... nån röd liten bil hade tagit vår plats, och trots mina påtryckningar om att Cocarola skulle fick-parkera i luckan bakom, så bangade hon... det måste ha varit det som störde universum idag, för siffrorna ville inte samlas idag heller. Visst, jag var nära två gånger, men nära skjuter ingen hare. Det fanns ju däremot de som hade mer tur...nån som fuskade genom att sitta inomhus vann nämligen sex gånger, och sen fanns det en karl ute oxå som vann tre gånger...var är rättvisan i det???

Nä, nya tag nästa vecka! :)

En härlig dag på jobbet

Idag hade all nervositet lagt sig och jag var redo att fortsätta med allt lärande. Och idag har vi faktiskt gjort lite nytta, och saker som jag har kunnat tidigare började falla på plats igen, jätteskönt att känna att man kan plocka fram användbara saker.
Har idag även förstått att anledningen till att många var lite avvaktande igår var att de förväntade sig att min chef skulle gå runt och presentera mig, och jag håller med, det borde hon såklart ha gjort. Men det är kanske inte så lätt för henne heller, hon hade tydligen bara varit i Sundsvall en eller två gånger tidigare.
Idag har det känts jättebra och jätteroligt att vara på ett nytt jobb! :)
Och jag ska väl inte sticka under stolen med att jag inte hade något emot lunchen och fikat heller...;)

Här kommer några bilder från lunch och fika...:)



Bild 1: Hellen, Marcus och Thomas
Bild 2: Mina ben :)
Bild 3: Hellens och Marcus fötter fick oxå vara med :9
Bild 4: På eftermiddagsfikat fick det bli en glass.

Kändiskåta likt fjortisar :)

Jag, min chef och min kollega M, gick iväg för att käka lunch idag. Jag styrde vår kosa mot Storgatans Bar & Kök eftersom jag, efter några luncher med min måste-ha-buffé-vän på detta ställe, vet att de har väldigt goda pastarätter. När vi närmar oss så ser vi ju ganska omgående att uteserveringen är proppfull, så vi bestämmer oss för att slå oss ner inne istället. När vi är på väg in, så puttar jag på min chef och säger; Där har du ju en hockeystjärna....och pekar mot Jonte Hedströms håll, men då hon inte var särskilt hockeyintresserad så vart hon ju inte särskilt imponerad. :) Hon kontrade däremot med att säga att hon hade sett Zlatan på arlanda igår... då är ju inte han rätt person att imponera på mig med, så vi får väl säga att det står 0-0 i kändismatchen! :)

           VS          

Korvstoppning

Imorse var det så dags att för första gången bege sig in till stan, och ni kan tro att det värkte i kroppen att köra vidare mot hamnen istället för att svänga av mot norrmalm...
Min chef höll sitt löfte om att vara på plats när jag kom, så där föll ju en sten från mina axlar direkt.
Sen var det ju bara mötet med övriga som gjorde av fjärilarna i magen kämpade på högvarv. Men det var nog ganska obefogat...trots att jag efter dagens slut inte hade hejat på eller pratat med alla (trots en liten kontorsyta), så kändes det iallafall bra med de som jag faktiskt hade pratat med. Inga nya ansikten, trots att det var 5 år sedan jag jobbade där.

Idag har det väl mest varit att gå igenom verksamheten och se till att man har behörighet till allt man behöver, men den lilla insikt jag har fått i arbetet gör mig alldeles yr... mycket nytt att lära sig. På vägen hem tänkte jag; Vad har jag gjort? Varför slutar jag ett jobb där jag behärskar uppgifterna, för att börja på ett jobb där jag inte kan någonting... Men sen sansade jag mig, och kom ihåg alla fördelarna! :)

Ikväll lär jag somna ovaggad iallafall! :)

Het kille och fjärilar i magen

Idag har pappsen varit här och ätit mat med oss, det blev lite grillat idag oxå.  Han hade med sig motorcykeln som M ska få låna medans pappa är borta på jobb.
Lagom till kaffet och efterrätten kom L-H och Sara förbi, så jag fick gosa lite med Isaac idag oxå. :) När vi hade fikat klart så kände M att Neo var varm, så efter att ha tempat honom så var det bara att konstatera att M blir hemma med honom imorgon, 39.1 i feber igen. Kanske inte direkt läge för mig att vabba imorgon... får fjärilar i magen när jag tänker på att det är dags att jobba imorgon. Dels är jag nervös för hur jag kommer att bli bemött, och sen är jag ju såklart nervös för hur kroppen kommer att reagera. Men det har känts bra ett tag nu, har knappt haft någon hjärtklappning alls.

Hur ska jag klara mig utan att kunna blogga...? Hahaha... närå, det är ingen fara... Jag ser fram emot morgondagen otroligt mycket!


Vilken dag

Det står första juni i kalendern, och som på given signal så är sommaren här, med full styrka.
31 grader...i skuggan!! Helt sjukt. Och som pricken över i, så ska man ju såklart iväg på barnkalas, vilket då innebär att man kanske borde dra på sig mer än bikinin....
Kalaset var trevligt, men dramatiken var nog det som tog priset. En av pojkarna sprang in i skogen för att leka i en koja som var byggd där, och kom tillbaka ganska omgående igen, hoppandes på ett ben och grinar halvt hysteriskt. Först tänkte jag nog bara att han hade fått nåt i skon som gjorde ont, och jag var visserligen ganska nära i min gissning, förutom att objektet hade gått rakt igenom skon, och fortsatt rätt in i foten på honom. När vi tog av honom skon så forsade det blod från foten... Han hade klivit på 10 cm lång spik som satt fast i en brädbit vid kojan.
Jag måste ju bara säga att jag beundrade hans föräldrars lugn... själv hade jag nog svimmat om det hade varit nåt av mina barn...
Men men, det gick bra iallafall, efter kalasets slut så åkte de iväg till sjukhuset med honom.
Och det var ju såklart det som barnen berättade om när de kom hem.

I övrigt så har det varit en fin dag... älskar den här årstiden när äppelträden står i full blom, och ni måste ju hålla med mig om att det här är otroligt vackert?!


Bilder från igår

Vi börjar med Lovely Susen och Putte, bildskönt par! :)




Sen kommer kvällens party-pooper: Markus och Johnny lyssnar på nåt dåligt humor-inslag på datorn, vilket då innebar prat-stopp för oss övriga och därmed var ju vi oxå tvungna att lyssna på dravlet.



Jag, Susen och Putte avnjöt en, eller två, härliga Bacardi Razz, här skålar jag och Susen för en trevlig kväll:




Tack för en trevlig kväll!!

Grillning, bacardi razz och datorn

Igårkväll var Putte, Susen och Johnny här på grillning. Nova och jag uppvaktades samtidig i efterskott. Nova fick jättefina kläder och jag fick presentkort på Spa Maskrosen...jag väljer att inte analysera baktanken i det för mycket! :) Skämt åsido, jättefina presenter!

Hur som haver så var kvällen jättetrevlig, bilder från den kommer senare idag. Nu ska jag ut och njuta av solen en stund först bara!  Varmt och jävligt idag...:)

RSS 2.0